Aktivitetsinfo: Behöver man hjälp med transport så hör av er i god tid.
Referat: FC Staffanstorp (2) - Husie IF (3)

200229 Staffansvallen, DM, 2x45 min, 11-manna

FC Staffanstorp - Husie IF 2-0 (0-0)

——————————-

DM är igång och i första matchen ställdes vi mot FC Staffanstorp.

För tjejerna väntade i dag en något ovan matchplan som man följde på ett mycket bra sätt. I första halvlek har vi fyra bra möjligheter att spräcka nollan, närmst kom vi med en boll på mållinjen via ribban. Staffanstorp hade även dom målchanser men de avslut som träffade mål tog Emelie stabilt hand om.

I andra halvlek har vi svårare för att skapa några målchanser. Det fanns möjligheter men den sista passningen slogs med för liten marginal. Staffanstorp skapade däremot ett par men tack vare bra målvaktsspel från Emelie och ett uppoffrande försvarsspel så lyckades vi freda vårt mål.

Med 30 minuter kvar av matchen gör Staffanstorp 1-0 på nick via en hörna. 2-0 kommer när det återstår tre minuter av matchen på ett fint långskott som otagbart seglade in i bortre krysset.

Vi fick tyvärr inte med oss några poäng men vi tar med oss stora bitar av prestationen.

Tack till FC Staffanstorp för ett trevligt bemötande och en bra match.

Stort tack till publiken som trotsade kyla, regn och vind för att stötta tjejerna.

Nästa match i DM spelas lördagen 7/3 kl.13.00. Då får Husiegård besök av Lunds BK.