Sen kvittering räddar en poäng mot tunga Ystad

190422, U16 Nationella, Husiegårds IP A-plan, 11-manna, 2x45 min

Esslam Al Kafafi  två mål
Edgar Navasardian  ett mål
---------------------------------

Annandag påsk och dags för tredje matchen i Nationella serien. För motståndet stod duktiga Ystads IF FF. Ett Ystad som börjat serien på ett övertygande sätt, och som vi vet är väldigt tunga att möta.

Vi inleder matchen på ett föredömligt sätt och skapar en hel del farligheter. Till slut så trillar både ettan och tvåan in bakom Ystadsmålvakten, och vi går till paus med 2-0 i ryggen. Tyvärr så borde den ledningen varit något större, men okoncentrerade avslut och en väldigt duktig Ystadmålvakt ville annat. Ystad reducerar direkt i andra halvlek och vi tappar vårt fina spel från första halvan.

Trots målet i baken så skapar vi en del farligheter till 3-1, men läderbollen ville inte in. Matchen blir mer fysisk och det gynnade gästerna från Ystad, som kvitterade och tog ledningen med 10 minuter kvar av matchen. Absolut inte rättvist, men väldigt effektivt av Ystad.

I matchens sista sekunder får vi in kvitteringen och matchen slutar 3-3. Känslan efter matchen var tudelad. Å ena sidan skönt med en sen kvittering, å andra sidan snöpligt att tappa en 2-0 ledning som borde ha varit större.

All eloge till killarna som orkar lyfta sig och ta med sig en pinne hem!!

Tack till Ystad för matchen och till publiken för stödet.