190510, U16 Nationella, Husiegårds IP A-plan, 11-manna, 2x45 min

Johnebou Njie  1 mål
Esslam Al Kafafi • 1 mål
Eren Alievski • 1 mål
---------------------------------

Den på förhand kanske viktigaste matchen i Nationella serien var lokalderbyt mot Malmö FF. En tuff uppgift för båda lagen som inför matchen var obesegrade. Efter en välspelad match där Husie IF hade 2-1 efter första halvlek och Malmö FF kom tillbaka i andra stod Husie IF som slutsegrare efter full tid.

Tre viktiga poäng och serieledning ger ett bra utgångsläge inför kommande omgångar.

Matchen börjar med att vi sätter en hög press på Malmö FF, ett MFF som aldrig eller mycket sällan slår en långboll. Dock tvingas de göra detta efter bara två minuter vilket resulterar i 1-0 till Husie i femte spelminuten. Vi spelar enligt vår matchplan de första 30 minuterna och låter inte MFF få igång spelet de vill spela.

Vår press och noggranna spel leder till 2-0 efter 34 minuter. Därefter blir vi lite passiva och verkar vänta in halvleksvilan. Under dessa sista minuter låter vi MFF spela sin fotboll och de fick komma rättvända ett par gånger i mitten. En Malmöfrispark leder till 2-1 precis innan domaren blåser av första 45.

De inledande tio minuterna i andra halvlek är vi passiva och vår höga press som var framgångsrik i första kommer inte igång. Detta genererar ett antal anfall för MFF som får sätta igång spel via sina mittbackar och komma rättvända i mitten med fart. Efter några byten från vår sida och pigga ben på planen hittar vi återigen rätt i pressen och börjar jämna ut matchen efter en period där vi är tillbakapressade.

I den 63e minuten kommer ett 3-1 tack var en hög press och en bra individuell prestation. Från den 70e minuten börjar vi falla hem och försvara igen. Det resulterar i att MFF gör 3-2 efter ett fint anfall i 74e minuten.

De återstående 15 minuterna är det en enorm vilja och krigarinsats från våra grabbar som resulterar i att vi kan sträcka armarna i skyn när domaren blåser av matchen efter 94 minuter.

Tack till den stora supporterskaran som stöttade oss under matchen. Tack också till Malmö FF för matchen.

Nästa match är mot TFF borta den 17/5 kl. 19:00. Se oss igen hemma på Husiegård den 25/5 kl. 13:00 då vi möter Kalmar FF.