190517, U16 Nationella, Vångavallen,  11-manna, 2x45 min

-----------------------------------------------

Fredag kväll bjöd på bortamatch i ett stormigt Trelleborg. Känslan från den sköna hemmasegern mot Malmö FF låg färsk i minnet. Viljan var stark att följa upp det med en bra insats mot ett TFF med tre vinster i bagaget. Vångavallen i maj kan bjuda på härligt omväxlande vindar som kan ställa till det för fotbollslag. Idag var inget undantag.

En utmaning för vilket lag som helst men Husie IF U16 är inte vilket lag som helst.
De senaste träningarna har killarna hållit hög kvalitet och hög skärpa. Vi vet vad som står på spel och går in i varje match med stort fokus, ödmjukhet och en vilja att vinna. Detta tar vi med oss ut på plan idag.

Vi inleder matchen med att koppla ett tidigt grepp om händelseförloppet. Efter att ha kontrollerat spelet får vi en tidig hörna där Filip Palac mycket påpassligt håller sig framme på returen. Pang; 1-0 till oss efter bara 10 spelade minuter.

Fyra minuter senare och efter ett snyggt anfall gör vi 2-0 genom Edgar Navassardian. En underbar start som kommer genom ett kontrollerat spel där vi följer matchplanen till punkt o pricka. Efter detta ökar TFF trycket mot oss och det blir ett ett ställningskrig där båda lagen vill göra mål. Vi fortsätter att skapa de vassare chanserna och det ger utdelning efter 39 minuter där Edgar gör sitt andra mål för dagen.

Vi går till pausvila med ledning 3-0 och en bra känsla inför andra halvlek. En halvlek där vi får vinden emot oss och där vi får märkbart tuffare att skapa samma fina spel som i första halvlek. Vångavallens vindar gör det svårspelat och hela matchen igenom är det svårlästa bollbanor och studsar vilket märks för båda lagen. Speciellt målvakterna har en tuff uppgift.

Vi står dock emot TFFs offensiv och kan i den 78 matchminuten göra 4-0 genom Edgar som samtidigt noteras för ett hattrick. Detta gör att vi mer eller mindre ofrivilligt slappnar av och spelar av resten av matchen. Det utnyttjas av TFF och de reducerar i matchens sista minut.

När domaren blåser av står vi som rättvisa segrare och med tre välförtjänta poäng att ta hem till Husiegård. Detta ger en tydlig signal att vi spelar fotboll för att vinna.

Vi kommer till spel med 17 spelare och går runt på hela truppen idag. En mycket stark insats av samtliga idag gör att vi kan summera veckan med en skön serieledning på 6 vinster och 1 oavgjord.

Trots detta är vi ödmjuka inför kommande matcher. Härnäst möter vi Kalmar på Husiegård den 25/5 kl. 13:00. Då är det nya 90 minuter där vi ska prestera och gå för full pott. Väl mött då.