Fotboll

Referat: Husie IF - Malmö City FC
Lovande inledning på seriespelet 2019
2019-04-13 16:14
En kontrollerad match från start till mål - vinst 7-0 (3-0) och tre sköna premiärpoäng.. (foto Mats Borg)

--------------------------------------

Den viktiga premiärmatchen är spelad. Vi gör totalt sett en bra match som innehåller en stor del bra fotboll och sköna tre poäng. Tjejerna följer matchplanen på ett bra sätt och sju mål framåt och inga bakåt är ett resultat som vi är glada över. Fem olika målskyttar är också det ett styrkebesked.

Framåt bjöds det på en hel del fina spelkombinationer och det fanns målchanser för att leda med mer än 3-0 i paus. Skärpan i avsluten är något som vi kan skruva upp ytterligare samtidigt som Malmö Citys målvakt gjorde en hel del fina parader.

Det finns en period i första halvlek där vi går ner i intensitet och där vi tappar lite fokus. Detta pratade vi om under pausvilan och i andra halvlek blev detta bättre.

Andra halvlek kontrollerar vi från start till mål. Mycket glädjande med en speluppbyggnad som tack vara ett stort tålamod mestadels ledde till avslut. Vi tar med oss mycket från denna halvlek till kommande matcher.

Det var en del yngre spelare som kom till spel idag och som tar vara på möjligheten på ett inspirerande sätt. Tre av våra mål kommer från tre av dem. Det känns verkligen bra att dessa tjejer tar för sig ordentligt i dagens match.

Tack Husie IF samt publik för ett fint arrangemang som bjöd på bl.a. musik och grillning.

Tack även till Malmö City för en trevlig match och för de glada tillropen under 90 minuter.

Närmast för oss väntar en bortamatch mot Åkarp. Den spelas  lördag den 20/4 13:00 på Åkarps IP.

Vi ser fram emot att dra på den gröna tröjan för första gången på bortaplan.