En spännande tillställning där alla tre poängen stannade hemma på Husiegård.. (foto Mats Borg)
190508, Husiegårds IP A-plan, div.4 sv, 2x45 min, 11-manna

Moa Lindén 1 st
---------------------------------------

Ingen hade missat att det stod mycket på spel i onsdagskvällens match mot Gislöv. På förhand var vi inställda på att det skulle bli en tuff drabbning mellan två bra lag som tagit full poängskörd efter fyra matcher.

Så blev det också.

Första halvlek går till Husie IF där vi efter en intensiv rivstart får ett viktigt och välförtjänt ledningsmål tidigt i matchen. När domaren blåste för pausvila hade vi även hunnit göra 2-0.  Det här var en halvlek som vi ändå upplevde att vi hade bra kontroll över händelserna både offensivt som defensivt.

Andra halvlek är mer en jämn historia. Inte så mycket ordnat anfallsspel från något av lagen utan det blev mest omställningsfotboll. Närkamperna duggade tätt och finliret fick läggas åt sidan. Kul att tjejerna visar att man även behärskar den typen av matchbild. Målchanser fanns det en handfull av till att punktera matchen med ett 3-0 mål. Gislöv var dock inte ofarliga dom heller och spänningen höll i sig tills slutsignalen ljöd.

Vi ger stort beröm till samtliga spelare för sin fina insats där man följer matchplanen på ett mycket bra sätt. Möjligtvis hade vi önskat oss något längre anfall emellanåt men Gislöv gjorde det samtidigt svårt för oss med sin aggressivitet i sitt försvarsspel.

Vårt fina försvarsspel håller i sig och det är inte många anfall där Gislöv får iväg avslut på mål. Laget tog välförtjänt tre nya poäng och samtidigt håller vi tätt bakåt för femte matchen i rad. Vi ser detta som ett styrkebesked samtidigt som vi är ödmjuka inför våra kommande matcher.

Stort tack till publiken för det fina stödet och givetvis till Gislövs IF för en trevlig match.