Dam A vinner seriefinalen efter en välspelad andra halvlek
191006, Husiegårds IP, div.4 sv, 2x45 min, 11-manna

Rezen Yzden • 1 mål

Lina Langebro • 1 mål

Nina Törnvall • 1 mål

__________________________

Det blev en fantastisk avslutning på serien för Husies damer. Seriefinalen hade lockat mycket åskådare och Husie IF P08 fixade en härlig inramning i form av sång och trummande matchen genom.

Nervöst från läktarhåll och det syntes även i matchinledningen att det var nervösa Husiespelare som inte kände sig helt tillfreds med Nikes höga press. Första 10 minuterna är ”ok” men resterande del av första halvlek gick det inte att känna igen Husie IF. Man såg stressade ut och därmed blev nivån på passningspelet lidande.

Under första halvlek såg de grönklädda mest rädda ut för att förlora. Det var inte enligt matchplan, även om vi var beredda på att Nike skulle sätta högsta fart direkt. Halvleken stannar dock på 0-0 och vi visste att vi kunde lyfta en nivå.

Andra halvlek blev något helt annat. Nu var man mycket mer trygga med boll och aggressiva i sitt försvarspel.  Man tog flera farliga djupledslöpningar i anfallsspelet. När sedan 1-0 målet kom i 57:e minuten så lossnade det rejält, spelmässigt och målmässigt. Nike tvingades flytta fram sina positioner vilket gav oss chanser till omställningar.

När slutsignalen gick hade vi lyckats göra ytterligare tre mål och spelarna kunde äntligen få fira sin efterlängtade och välförtjänta serieseger!

Det finns mycket och många att lyfta fram som del i denna framgång. Spelarna är den största delen. Dom har under året tagit till sig ett arbetssätt, jobbat hårt på träningarna där man haft en hög närvaro. En mix av äldre och yngre spelare som på kort tid lyckats bli en väl fungerande grupp. Helt underbart att vi vinner serien obesegrade och med fem mål bakåt på 20 omgångar. En härlig känsla inför kommande säsong.

Stort tack till GIF Nike som verkligen bjöd upp till kamp genom hela seriespelet och grattis till en välförtjänt plats i div.3 nästa säsong.

Till sist ett stort tack till våra supportrar som följt oss hela säsongen. Ett stöd och intresse har betytt mycket för oss.

Nu ser vi fram emot 2020 och all den fotboll som vi har framför oss!