Husie Idrottsförening
Fotboll

Testmatch 1 visade upp ett ungt Husie..
2017-11-04 10:15
Kvällens unga Husie-trupp som mötte div. 4 kollegorna från Åkarps IF. Matchen slutade 3-3(2-3).
171103, Träningsmatch, Husiegårds IP, konstgräs, 2x45 min., 11-manna

Alexander Jovanovic  2 mål
Jeton Krasnici  1 mål
(assist: Jakob F. 1, Amir 1)

Första träningsmatchen inför 2018 där det "unga" Husielaget bestod av endast 4 ordinarie A-spelare. Resten av truppen var 2 testspelare från andra klubbar, 4 st. från U16 och 6 st. spelare från U21.

Ett högt tempo, fantasi och hjärta var de ingredienser som Husie bjöd på i överflöd första 25 minuterna av matchen. Detta visade sig också i den 13:de och 14:de minuten där Alex (testspelare) gör 2 vackra baljor genom underbara assister signerade Jakob F. och Amir.

Åkarp var chockade men hämtade sedan upp hela 3 mål mellan den 39:de och den 44:de minuten genom sin rutin och lugn i spelet. Motståndarna började hitta våra brister i försvarsarbetet och passade på att spela igenom vår höga försvarslinje ett flertal gånger.
Ett av baklänges-målen kom på en fast situation där vi missar markering. Inte bra av oss som lag givetvis men trots underläge innan paus bjöds publiken på en skön underhållning med hela 5 mål i denna händelserika halvlek.

Blerim/Tobbe ger nya spelare chansen att visa upp sig i den 2:dra halvleken och det ger resultat.
Vårt försvarsspel stabiliseras något och vi vågar framåt gång på gång..fast smartare och med mera tålamod än i 1:a.
Vänsterbacken Florent är framme i den 59:de och prövar Åkarps målis med ett skott som går tätt utanför. Florent är en av de tongivande ungdoms-spelarna i matchen och gör en strålande insats både offensivt och defensivt denna kväll.
I den 76:e minuten gör inhopparen och U21:aren Jeton 3-3 genom ett distinkt skott från ca. 20 meter rakt utanför straffområdet.
Båda lagen har ett antal chanser (några av Åkarps chanser styr Felix bort med bravur) återstående 14 minuter men matchen slutar oavgjort.

Ur en betraktares perspektiv är detta godkänd match av kvällens trupp och ett kvitto på det sparkapital vi har i föreningen!