180505, seriematch div.5 västra, Husiegårds IP, gräs, 11-manna, 2x45 min

Ken Hansson  1 mål
Lukas Stehn  1 mål
Patrick Pedersen  1 mål
(ass. Joel 1, Elias 1, Simon 1)

Det gäller att köra hela vägen till domaren blåser av matchen och visa att vi har en grym moral i detta Husie A-lag anno 2018...och det gjorde vi idag!

Självklart ska vi vara ärliga..
Vi gör ingen bra 1:a halvlek förutom det supersnabba målet i minut 2 signerat firma Joel/Ken
Ken måste tyvärr utgå för en skada tidigt i matchen vilket stör vår rytm offensivt..

I den 13:de, 44:de och i den 47:de ringer det bakom en chanslös Felix tre gånger..
Visst har Uppåkra lite flyt med bollen.
Det ser nästan ut som ett flipperspel på både 1-1 och 1-2 då Uppåkra 2 gånger skjuter och bollen studsar elakt i vårt straffområde utan att vi men motståndarna får tag i den och kan näta enkelt.
1-3 till UIF är rent slarv där vi tappar markering på en hörna...

Vi äger mycket boll i första, matchen är fysisk från båda lagen och vi är tekniskt bättre.
Problemet är bara att UIF tror mera på sitt upplägg och litar på sin organisation än vad vi gör och det straffar oss enormt.
Full respekt till motståndarna efter första halvlek. Ett motståndarlag som inte förde spelet men jobbade med kontinuitet och det dom var bra på och det visade sig vara en bra taktik.

Vi hade lite att prata om i halvtid, eller vad tror ni?

Dramat var igång och dom 16 som stod i matchrapporten var dom enda som kunde göra något åt situationen vi befann oss i.
I den mest hårdkokta thriller kunde säkert varken ledare, publik eller motståndare ana utgången på matchen och dom gröna krigarna i Husie visade ännu en gång att VI GER OSS ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG !!

Upphämtningen började i den 46 minuten då Ylber träffar klykan och ut, med ett gigantiskt vänsterskott från 18-20 meter.
Vi är mycket aggressivare än i 1:a och UIF drar samtidigt tillbaka laget och spelar en hel del på kontringar. Vi tar ett tag för varandra, för laget och för poängen. Vår hemmapublik förtjänade att se ett Husie i fortsatt serieledning..fanns inget annat!

Upphämtningen:
I den 76:e 2-3 via Stehn. En fantastiskt fin nick från sista stolpen efter en fantastiskt slagen hörna av Elias. Ett pånyttfött Husie hade fullständig dominans resten av halvleken.
I den 84:de minuten står en av dagens giganter, Patte Pedersen, helt fri i motståndarnas straffområde efter ett fint inspel från vänsterkanten av Simon K. 3-3 och eufori utan dess like.

Vi fortsätter pressa på mot ett försvarande UIF och tappar tyvärr lite fokus i passningsspelet sista minuterna.
Patte P. är tvungen att ta en glidtackling på halva plan som resulterar i hans andra gula.
Uppåkra lyfter upp laget på denna (sista händelsen i matchen) frispark och får till en målchans på bortre som sparkas i stolpen och sedan i Felix trygga famn..

Tusan vet om vi inte förtjänade att vinna denna?
Å andra sidan visste vi att detta skulle bli en tuff match och får vara nöjda med ytterligare en poäng och fortsatt serieledning. Att vara på topp i 2 halvlekar är en prio att prata om i veckan som följer...

Spelare att lyfta fram idag:
-Stehn, Salle och Joel. Vilka krigare, vilka gröna hjältar!!

Tack för allt stöd från den gröna publiken..vi älskar er alla !!!

(Furulund vann tyvärr sin match mot Dalby med 2-0 vilket gör att vi hamnar en poäng bakom dom..men fy f-n vad vi ska jaga dom!!!)