180512, seriematch div.5 västra, Exercisfältet Landskrona, gräs, 2x45 min

Tomas Amerise  1 mål (straff)
Blerim Mullici  1 mål
(ass: Yacce 1)

Trots 5 ordinarie startspelare borta denna lördag gör dom gröna kämparna en strålande laginsats och fortsätter på det "obesegrade spåret" i årets seriespel..
Detta var verkligen chansernas match som kunde slutat oavgjort om inte Kevins panna stått i vägen för ett blytungt Fram-skott i den 2:de övertidsminuten i andra halvlek.
Dock bör man påpeka att chanserna i matchen överlag var våra chanser och matchen kunde likaväl slutat med en 5-1 vinst till Husie om inte stolpar, ribbor och ett par strålande målvaktsräddningar från Fram:s målis gäckat oss i 2 halvlekar.

BK Fram hade i princip ett bra anfall i 2 halvlekar och på det anfallet gör dom mål på oss i slutet på den 1:a. Resten var mycket långa, höga bollar in på anfallare som skulle stångas och utnyttja så mycket fasta situationer som möjligt.
Inte direkt ett spel som vi i Husie förordar men ett spel som vi har fått vänja oss vid i årets serie.

Husiekillarna höll mycket i bollen, sökte lägen och tvingade motståndarna till att springa massor.
En ständigt aktiv Simon K. (matchens lirare i mina ögon utan att på något vis förringa laginsatsen idag) jobbade på stora ytor både offensivt och defensivt.
Killen öppnade hela tiden upp möjligheter för sina medspelare på ett väldigt osjälviskt vis och var en bidragande orsak till att BK:s försvar såg förvirrat ut stora delar av matchen. Dessutom skapade Simon den straffsituation som gav nytt bränsle till laget i 2:dra.

I halvtid ledde Fram med 1-0 och vi frågade oss hur det var möjligt att vi inte hade gjort minst 2..? Svaret skulle komma som ett brev på posten ganska omgående in i 2:dra.
Straff till oss i den 58:de minuten som dagens LK, Tomas Amerise vackert placerar i den högra burgaveln.
BK Fram åker minuten innan på en friläges-utvisning som var så korrekt den kunde bli.

Dagens domare Pontus Adler är en av dom bästa domarna jag stött på de senaste åren. Korrekt, konsekvent och beslutsam, precis som en bra domare ska vara!

Vi fullkomligt dominerar 2:dra halvlek och vi börjar också komma runt mer och mer på motståndarnas kanter. I den 81:a slår Yacce in ett magnifikt inlägg från vänsterkanten som letar sig över Frams försvar och mot den bortre straffområdes-ytan där en bombsäker Blerim läckert nickar in bollen till Husie-ledning över en utrusande målis..

Minuterna som följde blev givetvis lite nervösa då Fram började mata långa bollar igen.
Dock avslutar vi matchen på ett stabilt vis då vi "tätar till" de hål som finns i det defensiva på ett bra vis.

Det är väldigt skönt att vara ett "envist lag" och att vi vägrar förlora när det gäller som mest.
Detta har vi visat många gånger under säsongen. Vår styrka sitter i lagmaskinen där ingen spelare är större än kollektivet och så bör det förbli...

Ny match nästa lördag där vi siktar på en ny trea..vad annars ?