Den första förlusten i serien kom i vårens viktigaste match..
Första förlusten i serien kom efter en ny stark insats av 10 Husie-kämpar..
180519, Husiegårds IP, seriematch div.5 västra, 2x45 min, gräs, 11-manna

Rijad Mehmedovic  1 mål
(assist: Simon/Edis)

Det är riktigt tungt att lira med 10 man i 60 minuter, speciellt då vi hade hela matchen fram till halvlek..

Furulund gick på knäna i 1:a och såg mest ut som dom stundtals behövde syrgas medan Husie spelar magnifik fotboll och pressar motståndarna till misstag i varje situation som uppkommer.
En ödesdiger utvisning, korrekt sådan, på Simon i den 35:e gjorde att vi behövde ställa om, bli mera defensiva.. Ett scenario vi inte önskade eller planerade givetvis.
Yacce ensam på nick med målvakt i den 16:de (som kunde resulterat i 2-0), total dominans över hela banan och ett uddlöst Furulund gjorde att vi trodde på en ny trea för andra veckan i rad.

I den 2:dra blir tempot i matchen automatiskt lägre då vi naturligt försöker dra ner på det.
Konstigt nog blir Furulund något avvaktande och den riktiga anstormningen kommer aldrig.
Efterhand som halvleken lider har både vi och motståndarna en del chanser framåt. Vi känns giftigare med 10 man vilket vilseleder oss aningen.

Furulund pressar på mer och mer och får utdelning i den 77:de efter en frispark från deras högerkant snett utanför straffområdet.
4 minuter senare visar tröttheten sitt ansikte och vi låter tyvärr en fristående motståndarspelare bomba in 1-2 från straffpunkten..
Inte bra givetvis och uppförsbacke. Felix gör 2 kvalificerade räddningar under denna halvleken och håller oss kvar i matchen. Hoppet lever!

Vi tar över matchen och pressar ett hem-backande Furulund bra. Vi ville ha in 2-2 sååå mycket att det gjorde ont från bänken ut på plan.
Domaren lägger på några minuter och vi hotar konstant men kan inte kvittera..

Vi tackar för det fantastiska stödet vi har från vår hemmapublik och ber givetvis ödmjukt om ursäkt för årets första serieförlust...

Det publiken i alla fall kunde se var ett Husie som aldrig gav sig och ett Husie som kommer fortsätta att jobba mot att ligga i serietoppen vecka efter vecka..