Referat: Husie Idrottsförening - Ariana FC
Lördagens MM-match mot Ariana FC slutade med förlust 0-2 (0-1)..
190209, MM, Husiegårds IP, konstgräs, 11-manna, 2 x 45 min

Målskyttar: ——
-------------------------------------------------------------------------------------
Vi var absolut inte dåliga idag, men motståndet var bättre...

Vi får ge Ariana att dom gjorde denna match till vår tuffaste sedan mötet mot Malmö City innan vinteruppehållet 2018. Tempot var jättehögt i båda lagen i 1:a halvlek och motståndarna hotade ständigt på kant och i djupled.

Det vi dock bör notera är att , vårt försvarsarbete som vi jobbat stenhårt med under en månads tid, satt klockrent i många lägen och att också Husie stundtals hotade motståndarna med relativt kvicka omställningar under halvleken. Aggressiviteten från båda lagen var enorm och det blixtrade ordentligt i närkamperna.
Ariana gör mål på ett skott från ca 18-20 meter i 3:dje fjärdedelen på halvleken.
Tufft och överraskande då kände att vi hade full kontroll på det defensiva. Man kan lugnt säga att detta blev en kalldusch innan halvtid tyvärr.

Temposänkningen från Ariana blev väldigt påtaglig under andra halvlek.
Troligen tog deras många rusher i 1:a ut sin rätt.
Detta gav oss tid att bygga upp vårt anfallsspel. Lägena kom och blev giftigare och giftigare.

Visst kunde denna matchen slutat med en pinne var men fru Fortuna stod närmare motståndarnas sida än vår idag. Ariana gör 2-0 ca. 15 minuter från slutet och trots en bra Husie-offensiv har vi svårt att få marginalerna med oss i den "sista sparken".

Husies giganter denna match får tituleras Blerim Mullici, Patrick Pedersen, Kevin Lay och Edis Ademi.
4 gröna kämpar som satsade hjärta och själ i det defensiva arbetet i matchen och gjorde det strålande i många moment. Blerim fick tyvärr gå av i den 75:e pga. en axelskada och vi hoppas givetvis att den är temporär.

Detta var en bra genomkörare för oss och vi kommer igen !
Ny match mot BSH SK på fredag och lika fint publikstöd som i denna match önskas :)