Fotboll

Referat: Husie IF - Liria IF
Nervöst men vinst i premiären...
2019-04-06 17:51
Trögstartat i början mot Liria men full utdelning i slutet för Husie, 2-1(1-0) slutar matchen
190406, Husiegårds IP, seriematch div.5 sydvästra, gräs, 2x45 min, 11-manna

Mashüm K.  1 mål
Rocco T.  1 mål

Assist: Maxim/Mazze  1
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vi plockar den så viktiga trean i premiären idag..allt annat hade varit en förlust.

Idag borde vi liknat kalvar som ska ut på grönbete för första gången efter en lång vinter. Detta har både vi ledare och spelare längtat efter..

Verkligheten blev premiärnerver och en trevande start på matchen där vi söker, testar den något ojämna mattan och rullar boll i ett väldigt lågt tempo.
Liria avvaktar och lägger i princip hela laget i försvars/kontringsposition.
Motståndarna är absolut inte ofarliga och hotar oss flera gånger under halvleken.

I den 23:e minuten snor Mazze bollen från en Liria-back som ”trollar till det ordentligt” på egen planhalva.
Soloräden innebär 1-0 och nerverna verkar släppa lite. Vi kommer in i en period där passningarna sitter men där besluten vi tar ibland är aningen naiva.

I den 2:a halvlekens 2:a minut drar Rocco på ett sagolikt skott från yttre straffområdet. Ett skott som borde vara otagbart men som Lirias målis gör en fantomräddning på!

Som så ofta i fotboll: när man inte gör mål på uppenbara chanser brukar motståndarna göra det.
Så ock idag..
I den 52:a kvitterar Liria till 1-1 då vi somnar till lite..Kanske av frustration för att vi inte nätade 5 min tidigare och kanske för att vi underskattade deras omställningar i detta skede av matchen..!?

Alla Husie-spelare tar tag i matchen direkt efter 1-1 och vår förnyade offensiv börjar ge resultat.
I den 55:e minuten skjuter Simon K. en klockren stolpe ut och i den 61:a nätar Rocco efter ett fantastiskt förarbete mellan Mazze/Maxim.
Rocco placerar bollen snyggt i nät och 2-1 är en sanning som stärker och ger oss en tro på vinst igen.

Sista halvtimmen är ett ställningskrig där båda sidor försöker framåt. Vi är dock starkare och behåller kylan ända in i den 92:a. När domaren blåser av står Husie som segrare och vårens första vinst är bärgad.

En stor eloge till alla dom 14 spelarna med en liten guldstjärna till Calle som var oerhört vaken idag och troligtvis höll oss kvar i matchen efter 1-1.

Ny seriematch nästa helg och ett DM-äventyr som fortsätter mot seriekonkurrenterna Uppåkra på tisdag.