Fotboll

Referat: Teknologkårens IF LTH - Husie IF
En riktig ”grisa-match” i två akter..
2019-04-13 16:32
Efter en riktig kämparinsats tar Husie en ny trea i Lund med 0-1(0-1) mot Teknologerna..
190413, seriematch div.5 sydvästra, Smörlyckans IP, gräs, 11-manna, 2x45 min.

Rocco Tadic  1 mål
Assist: Edis 1
--------------------------------------------------------------
Acti labores jucundi (Lat. Utfört arbete är angenämt)...
Vi gjorde både jobbet och hemläxan i lördagens match mot Teknologerna från Lund.

Matchen var stentuff och låg på en väldigt fysiskt hög nivå som innehöll (alldeles för många) närkamper i mer eller mindre varenda duell.
Teknologerna spelar så här och det visste vi från säsongen 2018 då vi drog en pinne och inkasserade en förlust mot dom. Inför denna match hade vi läst på och var förberedda..

Matchen var en väldigt tajt historia första 30 minuterna där Teknologerna kör full fart framåt med fysik och styrka och vi försöker spela boll på mark på den något ojämna gräsplanen på Smörlyckan.
Ibland begår vi enkla misstag under denna period av matchen som gör att vi släpper in motståndarna i matchen och gör dom till ett bättre lag än vad dom egentligen presterade.

Målchanserna i 1:a saknas inte för Husies del men i många av lägena var "eggen alldeles för slö" för att vi skulle kunna näta.

Ljusglimtarna i halvleken var vårt idoga lag-arbete och givetvis vårt 0-1 mål i den 42:a. Ett viktigt mål som tog luften ur motståndarna innan pausvilan.
Den ständigt hotande Edis kommer för 4:de gången förbi på sin högerkant och slår ett kliniskt inlägg över TK:s mur till en 100%-ig Rocco som aldrig tvekade att trycka in bollen med pannan bakom en chanslös målis.
Rättvist och vackert...

I andra spelar vi riktigt bra fotboll och borde fått utdelning på minst 2 bollar till.

Närmast tänker jag på när Rocco rundar TKs målis i den 54:de och skjuter bollen mot mål från 5 meter. En boll som mirakulöst räddas av en uppoffrande TK-försvarare som kastar sig mot mållinjen..

Nästa gång i minut 60 då firma Blerim/Mazze har en boll i mål. Solklart och glädje på Husie-bänken men tyvärr tar linjedomarn beslutet att döma bort målet för offside..

Vi var det bättre laget idag..vi fick slita och jobba för det..en riktigt grisa-match stundtals.
Teknologerna hade inte mycket och även om de försökte framåt skapade dom inte ens en riktig målchans under 90 minuter. Detta är ett kvitto på vårt starka försvar givetvis..

Ny match hemma nästa lördag. Dalby...serieledarna efter två omgångar möter serietvåan Husie.
Som upplagt för dramatik..det är så vi vill ha det, publiken måste få sitt :)