Fotboll

Referat: Husie IF - Snogeröds IF
“Den gröna viljan” avgjorde matchen i andra...
2019-08-14 22:02
Efter en stark 1:a halvlek kom urladdningen i 2:dra. Hela 6-0 (1-0) slutar kvällens seriematch mot Snogeröd..
190814, seriematch div.5 sydvästra, 2x45 min, gräs, 11-manna, Husiegårds IP

Blerim Mullici  2 mål
Simon K.  1 mål
Ken Hansson   1 mål
Edis Ademi   1 mål
Salm Mohammed   1mål

Assist: Ylle1, Hampe 1, Luca 1, Salle 1, Blerim 1.
_________________________________________________

Som den kände generalen och krigsstrategen Carl von Clausewitz (f.1780-1831) myntade:

Skillnaden mellan två arméer är viljan
Snogeröd  är definitivt ett lag vi ville slå. Efter den så snöpliga 1-1 matchen i våras ville vi ha revansch..så är det bara.

Att sen just Snogeröd råkade hamna på menyn dagarna efter Dalby-matchen, dvs. en match där besvikelsen över att vi trots stor-spel och chans-dominans faktiskt inte vann och att vi med färskt minne var riktigt, riktigt förbannade över resultatet från just den matchen..ja det är givetvis en tillfällighet.

Så här bra är vi när vi är som bäst och det vet vi..och det skriver jag med respekt för alla motståndare i denna "alla kan slå alla serie"..

Matchen?
Den började ungefär som mot Dalby...
Speldominans, ett tveksamt dömt offsidemål (Rocco), en stolpnick av Simon K. etc.
Snogeröd försökte svara via sina yttrar några gånger och gjorde det bra..men vi var starkare och vassare från minut ett och det syntes tydligt i både bollinnehav och chanser framåt.

En av matchens giganter, Simon K. petar in ett välförtjänt 1-0 i den 37.e och halvtid började närma sig..

I den 48:de visade Blerim M. ännu en gång var skåpet ska stå när han smeker in en fantastiskt slagen frispark från dryga 20 meter. Direkt och distinkt in i mål !!!

När Ken "silverräven" Hansson trycker in 3:an i den 67:de vet vi på bänken att matchen är över.
Snogeröd försöker men vårt mittfält med ständigt arbetande Salle och Mumme gör ett mastodontjobb (ännu en match) och avstyr med hjälp av en vaken Husie-backlinje de direkta farligheter som de tröttare och tröttare motståndarna lyckas prestera.

Blerim, Edis och Salle "förseglade kuvertet" genom ytterligare 3 mål mellan minut 86 och 89..
Detta blev en synnerligen härlig afton där vår vilja att mer än annat just vinna, både överraskade och sänkte Snogeröds moral.
Som en armé av gröna soldater, ständigt marscherande, aldrig trötta..

En speciell eloge till våra mittfältare Salle och Mumme idag..sicka pågar, say no more!

Nytt tufft möte på söndag mot serietrean Lunds Bois..och japp, vi ligger tvåa för tillfället och ska självklart försöka göra vårt yttersta för att det ska förbli så även efter söndag..
Ny match, nya förutsättningar och 0-0 igen..!