Husie Idrottsförening
Fotboll

En ren kamp om existens..och den vann vi med råge !!
2016-08-20 18:07
Odiskutabel seger borta med 2-6 (2-3) mot serietvåan Åkarp idag..En underbar laginsats !!

Hur gott kändes detta då ????
Ni som följer Husie vet hur tungt pågarna och laget har haft det de senaste månaderna. Inte en vinst sen den 21 maj mot LB07 och väldigt tunga huvuden och kroppar de två senaste seriematcherna efter semestern.

Efter dagens seger mot duktiga Åkarp måste vi bara förstå hur bra vi egentligen är då vi börjar få tillbaka våra spelare i truppen..och inte bara det. Våra avbytare gör dessutom ett hundraprocentigt inhopp idag och är delaktiga i att vi behåller både ledning och tryck mot Åkarps mittfält/försvar.

Vi börjar redovisa målkavalkaden såhär:
  • 0-1, Patrick nick över målis efter Nickos suveräna frispark i 3:dje minuten.
  • 0-2, Keredzin, skott på försvarare in i mål 13 min.
  • 1-2 och 2-2, Åkarp överraskar med 2 välplacerade skott utifrån.
  • 2-3, Jocke trycker med kroppen in bollen efter en bra hörna från Nicko, 43:dje minuten och ett riktigt viktigt mål !
  • 71:a minuten, Nicko lobbar målisen i Åkarp efter en bra framspelning av Ohlsson.
  • 2-5, 85:e min., Rickie lobbar målisen med ett skott från 45 meter i en period då Åkarp tryckte på och hade chans till reducering. men vi var kompakta och det betalade sig !
  • 2-6, 89:de min., matchen var givetvis över och vi spelar oss relativt enkelt igenom Åkarps försvar där slutligen Rijad fick leverera bollen till dagens 2-målsskytt Rickie som i lugn o ro placerade in bollen i mål från nära håll..
Denna energiurladdning, denna vilja, detta lagarbete..det är något vi ska ta med oss i nästa och nästa och nästa match..
Nu är det upp till oss grabbar. Inget annat lag i serien är bättre, ingen ska få oss lätt, varken serieledare eller bottenlag...
Nu har vi hittat det vi sökte efter, nu gäller det att hålla i och plocka på oss poängen i serien..och det ska vi bara göra !!!

Tack för  föreställningen pågar, hårt jobb väntar i veckan, ny match nästa lördag !

p.s. hörde att det mumlades i omklädningsrummet efter matchen om Rickie och ett litet altare med hans bild och levande ljus etc..??? Jag vet inte..vi får se på måndag :)