190921, Husiegårds IP, div.4 sv, 2x45 min, 11-manna
Husie IF - Kvarnby IK 2-1 (1-1)

Nina Törnwall • 1 mål
Alexia Kacaniklievska • 1 mål

__________________________

I returen mot Kvarnby var det på förhand upplagt för en svårtippad match. Ett derby lever sitt liv, följer oskrivna regler och har en oviss utgång. Därför smakar dagens seger extra gott.

Gästerna tar ledningen i första halvlek. En halvlek där vi kämpar för att hitta rätt i vårt eget spel och där mycket av händelserna utspelar sig lite väl mycket i mitten för vår smak.

En av styrkorna i detta lag är rutinen vilket skapar möjligheter för våra yngre spelare att kliva fram. Och som de gör det. Dagens målskyttar kommer från våra ungdomsled vilket är mycket positivt inför framtiden.

Husie mot Kvarnby. Prestigefyllt och stekhett lokalderby. Sju år sedan senast. Även den gången vände Husie ett underläge och historien har en tendens att upprepa sig. Skönt med Husieögon. Får gärna fortsätta.

Inför detta möte kommer vi från nästan två veckor utan matchträning. Det är svårt att sia om hur detta derby utspelat sig om matchandet varit jämnare. Klart är att inledningen av matchen är spänd och nerverna känns ända upp på läktarplats. Vi får ett mål emot oss på en hörna efter en trevande halvlek där spelet som sagt förts i mitten av planen. Dock får vi in ett mycket viktigt kvitteringsmål strax före halvtidsvilan vilket blir tändvätskan som behövs inför andra.

Ett bra snack i halvtid om att variera spelet på våra kanter och spela och löpa mer i djupled var en del i att vi vänder och vinner denna match. Segerjublet vid 2-1 målet ljöd länge över Husiegård och hördes förmodligen rätt långt. Ett mål som också fastställde slutresultatet och säkrade tre viktiga poäng i derbyt och i jakten på seriesegern.

En eloge till tjejerna som trots att spelet haltade tog till sig matchplanen på ett bra sätt och än en gång visar varför vi leder denna serie.

Vi tackar Kvarnby för en mycket spännande fajt och önskar dem stort lycka till i jakten på tredjeplatsen som kan leda till kvalplats.

För oss är det två omgångar kvar av 2019 års seriespel. Först ut bortamöte mot Lindeborgs FF på söndag 29/9 13:00. Söndagen efter seriefinal den 6/10 15:00 hemma på Husiegård mot GIF Nike.

Först därefter får vi svar på vilket lag som kan titulera sig seriesegrare. En spännande avslutning!