Bra utförd träningsmatch av U trots "knapp" förlust..
2017-03-03 21:31
Kvällens bortamatch mot Olympic U17/J slutade med en 2-0 förlust (1-0).
170303, träningsmatch Husie U, konstgräs, Lindängens IP, 2x45 min, 11-manna

Ska börja med att skriva att vi absolut inte kunde begära mera av Husie-spelarna ikväll.
Med tretton man (2 inlånade från P-01) stod vi upp bra i båda halvlekarna och det var vi som hade de farliga chanserna, tveklöst !
Vi förvaltade chanserna vi skapade sämre och Olympic satte sina 2.

1-0 kommer i den 20 min ur en till synes ofarlig situation där Olympic-spelaren slår in en boll från högerkanten förbi Pizze, Johan (som för övrigt gör en kanonmatch) kommer ut aningen fel och missbedömer bollen som olyckligt studsar till en frispelad Olympic-spelare som bara kan peta in den i mål mellan backarna.
Surt men samtidigt är detta tjusningen med fotboll. Ibland uppenbarar sig sådana här chanser för motståndarna och ibland för oss..det gäller att stå på rätt plats bara :)

I den 32:e har Edis (P-01) skott från frispark som tippas av Olympic-målisen och ribban ut. En minut senare har vi en ny ribba efter en fast situation..

Statistiken i denna halvlek var 5 hörnor och 3 frisparkar till vår favör mot Olympics 1 hörna och inga fasta..
Här skulle vi kanske varit lite vassare men vi tar med oss att vi skapar massor och jobbar rätt i banan och vi jobbar stenhårt för varandra.

I andra är vi klart tröttare än Olympic som har massor med pigga spelare på bänken men vi håller ihopa laget bra ändå.
Vi skapar ytterligare 4-5 fasta situationer och har ett par giftiga målchanser. Olympic är individuellt skickliga och deras ytter/anfallare gör en jättefin soloräd på vår vänsterkant där han drar förbi 2 försvarare och placerar bollen i bortre. Vackert och kanske rättvist i detta skede av matchen där vi "doppar" aningen i vårt försvarsspel.