Välkommen till Herr A
Vill du provträna med Husie IF A inför säsongen 2018? 

Kontakta våra tränare Blerim Mulici eller Thobias Fridholm och berätta var du spelat tidigare, position, ambitioner etc.

Referat: Husie IF - Borstahusens BK
Husies soldater krigar till sig en ny trea...
2018-04-21 15:48
Hur gott är det inte att smacka dit en ny trepoängare då ? Tusen tack till alla goa åskådare som stöttade de gröna kämparna i dagens seriematch !
180421, Husiegårds IP, gräs, 2x45 min, 11-manna, seriematch div.5 Västra.

Elias Olsson  1 mål
(assist: Edis Ademi 1)

En grön general, befäl och soldater i en stark symbios på det "gröna schackets spelplan"...
Ett hårt arbete i Teckomatorp (mot Billeberga) betalade sig..
2018-04-12 22:44
180412, Teckomatorps IP, konstgräs, 11-manna, 2x45 min, Seriespel div.5 västra.

Jakob Freberg  1 mål
Elias Olsson  1 mål
(assist: Simon Keredzin 1)

Detta var en mycket svårspelad match i ett väldigt blåsigt väder på en väldigt stor konstgräsplan...Men fy fasiken vad bra killarna gjorde det !

Billeberga var det avvaktande laget som skapade en del framåt i form av fasta situationer i första halvlek. 
Husie var det spelförande laget med en enorm motvind mot sig vilket gjorde det svårt att spela boll på mark många gånger. Vi föll ibland lätt in i Billebergas tempo och pressspel där deras långa backar rensade det mesta som vi kom med i anfallsväg.

Vi var bättre sett till hela halvleken men Billeberga hade (trots Simons fina skott på mål i den 10:de) det bästa läget när en av deras anfallare kommer ensam med Felix i den 32:a minuten. 
Felix fotparad-räddar bollen vackert och vi rider ut stormen på ett bra vis. 

Halvleken lämnade dock lite att önska av Husie-spelarna och det var mycket viljan att vinna mera bollar och att framför allt sätta våra chanser jag pratar om.. Det skulle bli ändring på det i 2:dra :)

Vi inleder 2:dra halvlek på ett fantastiskt piggt vis och återigen Simon har ett kanonskott i den 47:de minuten som Billebergas målis på något vis når (?). Skottet och den fina genomlöpningen förtjänade givetvis ett bättre öde.

I den 53:de minuten kommer utdelningen av vårt hårda arbete: Jakob Freberg från 20 meter, pang rätt upp i krysset..Vilket mål !!! 
Jakob som jobbade kopiöst på mittfältet under hela matchen förtjänade detta mål..laget förtjänade detta mål !

Billeberga vaknar till lite efter vårt ledningsmål och satsar helt plötsligt väldigt offensivt. 
I en av deras par tre räder mot vårt mål lyckas dom i den 64:de minuten att komma solo med Felix som boxar(?) bort Billebergasplelarens hårda skott på ett vis som nästan var nonchalant..poetiskt vackert.. 

Felix ger oss andrum och vi vet alla att matchen är en annan match om den räddningen inte hade kommit av vår krigare i buren !

Trötta spelare och några snabba byten senare presenterar sig vår yngste kämpe Elias på nytt. Efter ett jättefint inlägg av Simon från vänster "volley-slår" Elias in bollen från boxen över en intet ont anande Billebergamålvakt. 
Klockan stod på 74 minuter och här visste vi nästan att vi var minst halvvägs..Trean skulle bara hem!

En stor framgångsfaktor idag är och var att spelarna lyfter sig flera nivåer mellan 1:a och andra halvlek och att vi börjar vinna 80, 90 % av alla bollar vi blir av med. Att sedan passningspelet satt som en smäck i andra är en ren träningsprodukt..fattas bara :).
Tack för showen boys, ses nästa vecka..

//P.
Energin flödade i det unga Husie-laget idag!
2018-04-11 22:29
Ett ungt Husie tog ledningen två gånger i matchen mot Rosengårds FF, en av favoriterna i femman i år..
180411, DM, Rosengårds norra IP, konstgräs, 11-manna, 2x45 min.

Markus Westerlund  2 mål
(assist: Andreas Björk 1)

Med ett bra och disciplinerat spel över hela banan chockade ett ungt och reservbetonat Husie seriekollegan Rosengårds FF i kvällen DM-match..

Killarna var hungriga..riktigt hungriga. 
Aggressivt och bestämt genomför Husie första femton som om det regnade bildligt talat! Jag sticker också ut hakan och påstår även att vi var det bättre laget i 70 av de 93 minuterna som matchen pågick... 

Lagets insats ikväll är inte att förglömma, dock måste två spelare lyftas fram lite extra: Markus Westerlund och Elias Olsson.

Markus gör en fantastisk A-lags debut och inkasserar två mål i kvällens batalj. Första (1-0) på en finfin förlängning över RFFs målis efter ett delikat inlägg av Björk och det andra mano á mano mot RFFs vänsterback där han ensam vinner boll och sedan avslutar kliniskt till en 2-1 ledning. 
Fantastisk insats av killen och ett stort löfte inför framtiden.

Den andra spelaren som ska ha en stor eloge är Elias evighetsmaskinen Olsson..
Vilken motor killen var på mittfältet idag! 
Passningsäker, många gånger ostoppbar och otroligt nyttig i det defensiva arbetet. Elias ådrog sig massor av bevakning vilket medförde massor av fysisk kontakt med RFF-spelarna. Men icke brydde sig grabben om det inte :)

RFFs 1-1 och 2-2 kommer utifrån små men avgörande misstag på mittfält och i backlinjen(fast situation)..saker dom unga spelarna måste slipa på..men det kommer!

Motståndarnas 3-2 då? Ja vad ska man säga..4 minuter innan slutsignalen är vi det offensiva spelförande laget och glömmer bort oss lite i försvarsspelet där vi varit briljanta stora delar av matchen. 
RFF får på en tur-träff och 3-2 är ett faktum.

Vi är ute ur turneringen men med huvudet högt buret efter kvällen insats.
Tack för uppvisningen boys!

//P.
Vinst i premiären
2018-04-07 18:07
Inleder på bästa möjliga sätt där vårt aggressiva presspel ger utdelning direkt (1-0 Ken Hansson).
Efter det börjar Barrikaden mer och mer komma in i matchen, men kommer inte till några större farligheter i första halvleken.
I andra halvlek så är fortfarande Barrikaden piggare än vad Husie är, och i sista 30 minuterna får Husie tacka fotbolls gudarna då motståndarna har två 100 % chanser.
Men det vi tar med oss från denna match är att vi spelar vårt bästa försvarsspel för året.
Vi tackar motståndarna, domarna och alla som kom ner och stötta oss.
//  Blerim och Thobbe
Förlust i sista träningsmatchen
2018-03-30 15:22

Tyvärr så blev det förlust i sista träningsmatchen inför seriepremiären mot divison 4 klubben Hyllie IK. Vi inleder jätte bra och stör Hyllie och tar ledningen efter ett fint framspelning av Ylber där Simon möter och nickar in bollen i mål. Efter det fortsätter vi att skapa chanser men tyvärr så ville inte bollen in. Vi ligger under med 2-1 i halvlek. I andra halvlek så fortsätter vi att spela vårt spel och är bättre än motståndarna i stora delar ut av matchen men tyvärr så gör vi inte mål på våra chanser och Hyllie utökar sin ledning till 4-1, innan matchen är slut så hinner vi reducerar till 4-2 ut av Blerim. Vi får ta med oss det bästa ut av matchen och det var mycket positivt vi fick ut idag trotts förlusten. Vi tackar motståndet och önskar dem stort lycka till i serien samt domarna och publiken. / Ledarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/4 13:00
1 - 0  
Tor 12/4 20:15
0 - 2  
Ons 11/4 20:00
3 - 2  
Lör 7/4 13:00
1 - 0  
Fre 30/3 12:00
4 - 2  
Ons 28/3 20:15
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Husie IF, 11/04 09:51 
Husie IF, 07/04 08:27 
Husie IF, 04/04 21:38 
 
Sociala
Våra Partners