Dagens träningsmatch mot Liria slutade med en 4-3 vinst till Husie..
170325, träningsmatch, Rosengård norra, konstgräs, 2x45 min, 11-manna

Leutrim Jasiqi. 1 mål
Gani Bunjaku. 1 mål

(Assist: Rijad, Yacce, Blerim, Tobbe 1 ass.var.)

Husie A börjar hitta spelet mer och mer inför seriepremiären !

I dagens match mot Liria (som vi har i serien) gör vi det riktigt bra både offensivt och i försvar.

I stora delar av matchen är vi kreativa och jobbar hårt för varandra över hela banan. Detta gör oss till ett nummer större i minst 75 minuter av matchen (sammanlagt).
Liras mål kommer efter 2 individuella misstag i vårt uppspelsarbete och en straff.

Vi fortsatte jobba med devisen tålamod, tålamod, tålamod.

Efter 4 minuter leder vi med 2-0, är det bollförande laget men slappnar av lite mot slutet av halvleken där 2 byten på Blerim och Ken satte sin prägel på matchen. Dessa byten kom tyvärr rätt så tidigt i matchen.
Blerim gör både mål och assist under den perioden han spelar och Ken är ett ständigt orosmoment för motståndarna.

Leo:s 3-1 med vänstern i den 42:a minuten från 30 meter var matchens delikatess !
3-2 kommer efter slarv på vårt mittfält. Denna typen av slarv måste vi försöka putsa bort inför seriepremiären genom att prata, vara ännu rörligare och våga trycka till bollen

Matchen står och väger ända fram till den 80:e minuten. Vi är väldigt nära 4-1 genom Tobbe x 2 och vi känns stabila och väldigt farliga hela halvleken.
André har också ett par giftiga möjligheter men är tyvärr utan understöd i sitt offensiva arbete många gånger.

Liria börjar äta sig in i matchen och planterar sig på vår planhalva. Efter ett dåligt beslut av det för övrigt stabila försvaret gör Liria 3-3 då det återstår ca. 5 minuter.

Vi känns ändå starkare och orkar med ytterligare 2 anfall på den korta tiden som återstår av matchen.

Ett av dom går via Yacce, inlägg till Gani som bröstar ner tar med sig bollen in i straffområdet på egen hand och avgör matchen genom en enkel smekning av bollen som går under målvakten.

Ett viktigt genrep av 2..Nästa vecka möter vi Vellinge som dragit det längsta strået 2 ggr. mot oss på kort tid..Det är absolut dags för revansch kan jag tycka!

Ett stort tack till Jarand, den 36-årige målvaktslegenden från Bergen som gjorde ett gästinhopp i Husie A :)