En sen kvittering i den 95:e gör att dom gröne håller undan..
I den 95:e med en man kort tar Husie en poäng mot seriefyran Vellinge FF..
170818, Vellinge IP, gräs, 2x45, 11-manna, div.5 sydvästra
(halvtid 1-1)

Blerim M.  1 mål
Patrick P.  1 mål
(assist: Yacce 1, Qendrim 1)

Idag visar vi en urstark lagmoral och vilja, en vilja som kan flytta berg och motståndare om och när vi vill oavsett motgång !

I 53 minuter spelade vi med 10 man..i 53 minuter!!!

Vi tar kommandot direkt i matchen. Visst, banan är blöt och svår och passningarna går inte riktigt till rätt adress alltid men vi försöker och skapar.
I den 7:e minuten tar sig Yacce läckert förbi sin motståndare på vänsterkanten, vinklar bollen till sig själv, slår in ett perfekt inlägg som Blerim slår in i bortre burgaveln på sin 2:a-touch..
Vackert och välförtjänt.

Vellinge skapar en del genom deras suveräne Jimmie Hermanssen och deras alltid spelbare högerytter men vi känns vassare och närmare 0-2 än Vellinge 1-1.

Vi bränner mycket idag..skärpan kunde varit bättre. Sånt sätter sig lite på nerverna hos spelarna..gör att dom begår misstag bakåt, släpper in motståndarna i leken..

Den alltid duktige Edis sätter upp händerna i straffområdet efter ett VFF-skott från nära avstånd. Bollen hade troligtvis gått i mål oavsett och domen blir hård..Rött kort och en utvisning i den 42:a minuten. 1-1 och ett viktigt psykologiskt mål för VFF innan pausvila.

Vi laddar om i paus, möblerar om laget något och kör för 3 pinnar. Vi spelar bra i inledningen av 2:a och har 2 fina chanser att utöka första kvarten. Tyvärr finns inte marginalerna på vår sida..man kan kalla det otur också.

Vellinge smyger upp 1 den 62:a och utökar till 2-1. Trots detta trummar vi på, är det bättre laget, skapar massor och spelar som om vi vore fullt lag.
Vellinge har också ett par vassa målchanser men Felix gör ett par strålande parad och benräddningar i målet vilket håller oss kvar..

I den 85:e passar Qendrim till Ken H. som kommer flygande från höger på den sista stolpen..Centimeter ifrån att Ken stöter in den och Vellinge börjar kännas svajiga.
Vi trycker på rejält sista 10 (det blev hela 5 minuters förlängning pga. spelavbrott etc.) och skapar massor av fasta situationer, både hörnor och frisparkar.
Vellinge är trötta, tröttare än vi. Husie får en frispark med sig i den 95:e minuten. 30 meter från den vänstra sidan utanför Vellinges målområde slår Qendrim en exakt frispark som Patte Pedersen, högre än alla runtom i klungan, skarvnickar in såååå vackert i den bortre burgalveln..

Domaren blåser av matchen sekunderna efter och glädjen i Husie-lägret är total.
Utifrån förutsättningarna med 10 man kändes detta som en riktig lagmoral-seger och som en trea i mina ögon.

Vi håller fortfarande undan till våra konkurrenter i botten och siktar istället uppåt..

Allt för varandra, allt för laget före jaget...