SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husie Idrottsförening
Fotboll

Husie IF
5 - 1
Åkarps IF
Husie IF5 - 1Åkarps IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 september, 19:00
Plats:Husiegårds IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130342075
Samling: Husiegård IP
Aktivitetsinfo: Matchen spelas på konstgräs.
Samling vid omkl.rummen på Husiegård kl.17.45.
Finns inget dåligt väder - finns bara tre poäng
2019-09-11 23:45
90 minuter plus tillägg i ett svalkande septemberregn (foto Mats Borg)
190911, Husiegårds IP, div.4 sv, 2x45 min, 11-manna
Husie IF - Åkarps IF 5-1 (4-0)

Alexia Kacaniklievska • 3 mål

Rezen Yzden • 1 mål 

Matilda Ahlgren • 1 mål

__________________________


Det var ett snarstucket regn som bjöds denna onsdagskväll på Husiegårds konstgräs. Åkarps IF stod för motståndet i omgång 19 av denna spännande serie. Två lag, varav vi är det ena, verkar efter kvällens tre gröna och sköna pinnar göra upp om plats ett och två i en lätt haltande tabell. 


De relativt många åskådarna hade turligt nog paraplyer med sig ner till matchen. Om de inte räckte så bjöd båda lagen på ett spel som stundtals värmde i septemberregnet. 

Husie slog an tonen i fjärde matchminuten genom 1-0 av en snyggt frispelad Alexia Kacaniklievska efter en återerövring som resulterar i en blixtsnabb omställning. Detta gillar vi att se. Första halvlek bjuder sen på utmaningar att hitta rätt i regn och konstgräs. Detta till trots gör vi ytterligare tre fina mål denna halvlek och går till paus med sköna 4-0. 

Andra halvlek blir oavgjord där båda lagen gör varsitt mål. Vi fick se en rättvis seger för Husies damer trots att allt inte gick som på räls. Det intensiva regnandet gjorde det svårt för båda lagen att bemästra boll samt underlag.

Vi var som väntat spelförande men Åkarp gjorde det svårt för oss att hitta vägar genom sitt kompakta försvarsspel. Detta till trots så gör vi fem fina mål och får med oss tre viktiga poäng.


Även om dagens tillställning inte hamnade i topp bland årets prestationer så fanns det naturligtvis ändå glädjeämnen att ta med sig till framtida träningar och matcher. En eloge till våra tjejer som bjuder på en bra insats denna regniga onsdag och som dessutom tar ett rejält kliv närmare en gjuten topplacering när serien är färdigspelad. 


Tack till Åkarp för en trevlig match samt även till dagens publik som stöttade oss trots regn och rusk.


Det är nu tre omgångar kvar i denna serie. Närmast väntar ett lokalderby på Husiegård då vi tar emot Kvarnby IK. Matchen spelas lördagen den 21/9. Vi hoppas på stor uppslutning denna dag plus uppehåll. /Mathias


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/6 14:00
1 - 0  
Sön 9/6 14:00
0 - 6  
Fre 31/5 19:00
4 - 1  
Sön 26/5 14:00
6 - 2  
Lör 18/5 13:00
0 - 4  
Ons 15/5 19:00
 
 
Facebook/Instagram
Klädpartner
Partners