SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Rosengård FF
1 - 1
Husie IF
Rosengård FF1 - 1Husie IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 april, 13:00
Plats:Rosengård Norra IP
Tävling:
Matchnummer: 130154022
Samling:11:45
Jämn match mot RFF och fortfarande serieledare..
2018-04-29 15:35
Husie A, fortfarande i serieledning efter dagens seriematch mot Rosengårds FF...
180429, Div. 5 västra, seriematch, Rosengård norra IP, 11-manna, 2x45 min, gräs.

Ken Hansson. 1 mål
(ass: Rijad Mehmedovic 1)

Både spelare, ledare och motståndare visste på förhand att detta skulle bli en tajt match, en match där RFF ville klättra i tabellen och där vi ville få med oss minst ett oavgjort resultat.

Båda lagen var jämnbördiga och hade ungefär lika många chanser att vinna dagens batalj. 
Inför matchen låg vi slagläge att ta tillbaka serieledningen från Furulund som vann sin mot Linero och gick om oss i tabellen i fredags. 
Detta var en oerhört viktig poäng och även om vi har många växlar kvar i lådan visar det på en stabilitet och ett bra självförtroende i truppen. 
Det vi också ska ta med oss är att vi fortfarande är obesegrade i årets serie!

Till matchens händelser:

Båda lagen inleder 1:a piggt och aggresivt. 
Vi är något giftigare framåt i våra offensiva löpningar och RFF är något giftigare på deras fasta chanser som dom skapar titt som tätt.
Husie har en jättechans i den 18 minuten där Ken ensam (och 2 meter på rätt sida) med målvakt blir avblåst för offside. Troligtvis hade det ringt i RFF-målet annars ?
Ny jättechans i den 28 min då Rijad via ett fint inlägg från höger sånär prickar en framstormande Ken som missar målet med minsta möjliga marginal.

Det vi hade kunnat göra något bättre i 1:a var vår press på bollhållare, rörelsen i laget och att vinna boll på vårt mittfält. Å andra sidan kunde vi nätat ett par gånger också..
Marginalerna var inte riktigt med oss i avsluten.

Halvtid 0-0 och vi pratade mycket om att orka, hålla ihopa, hitta ytor och att ta löpningar för varandra.

Vi börjar oerhört piggt i 2:dra och det ger också utdelning i den 55 min. då Rijad med en smörpass hittar en framstormande Ken Hansson som på 2 tillslag (med backen i hasorna) nätar i RFF-målisens bortre gavel..En fantastisk löpning och ett fantastiskt avslut på en ännu vackrare passning !

I det här skedet av matchen borde vi kanske slutit leden och spelat lite smartare. 
RFF får en nytändning efter vårt mål och deras yttrar och mittfältare börjar komma i farligare och farligare lägen. Vi går i fällan och faller lite för långt tillbaka. RFF får en frispark från ca. 25-30 meter i den 64 min som dom slår på bortre stolpen. 
Vi tappar markering och bollen som nickas in är signerad 1-1 RFF.

Följande 30 minuter är ett ställningskrig där båda lagen höjer sig och försöker utmana varandra på den offensiva planhalvan. När domaren blåser av matchen är båda lagen givetvis besvikna. Dock mest RFF känns det som. Vi är fortfarande obesegrade och leder serien ännu en gång.

Ny tuff hemma-match mot rutinerade (!) Uppåkra nästa vecka. Det blir en sån där match som kan vara avgörande på vårsäsongen tror jag. 

Men vi ska göra allt som står i vår makt för att göra livet svårt för motståndarna på vår hemmaplan och givetvis sträva efter att plocka en välförtjänt trea..det lovar vi !

//P.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 20/11 13:00
3 - 8  
Lör 13/11 14:00
4 - 0  
Fre 5/11 19:00
2 - 5  
Sön 31/10 13:00
3 - 2  
Lör 23/10 13:00
2 - 1  
Lör 16/10 14:00
4 - 0  
 
 
Facebook/Instagram
Huvudpartner
Klädpartner
Partners