Matchnummer: 130155050
Samling:17:45, Husiegård
Segern och en jäkla vilja kom fram i andra...
2019-05-29 21:15
Tredje hemmasegern i år! Matchen slutar 3-0 (1-0) till Husie i kvällens match mot FC Möllan.
190529, div.5 sydvästra, seriematch Husiegårds IP, gräs, 11-manna, 2x45 min

Tomas Amerise  1 mål
Blerim "Papi" Mullici  1 mål
Ylber Ferati  1 mål

Assist: Ken 1, Blerim 1
---------------------------------------------------------
I halvtid var vi så lacka så att luften stod still i omklädningsrummet..och vi var absolut inte nöjda !

Som Marcus "Mackan" Sahlén sa efter matchen: ”1:a glömmer vi va?”  Mackan hade rätt ! Sämre halvlek har Husie-publiken sällan skådat. Inte en pass rätt första 25 och frustrationen var påtaglig i Husie-leden.
Att Möllan inte gjorde mål på oss under denna period av matchen var ren och skär skicklighet och den skickligheten får tituleras Felix Maurer. I vår ordinarie målvakts frånvaro gör Felix ännu en "supermatch" där han håller oss kvar i första och gör ett par avgörande räddningar i 2:dra..

Vi rycker upp oss lite efter den 25:e minuten då "Patte" Pedersen tillsammans med bänken kör en rejäl hårtork ut mot plan. Vi behövde komma igång och vi behövde få in ett mål...och målet kom!

35 minuter in i matchen smeker grovjobbaren, legenden, mentorn Ken Hansson en fantastisk genomskärare till en djupledslöpande Tomas "Boca" Amerise. Tomas tvekar aldrig utan lobbar Möllans duktige målis iskallt från 20 meter. Detta var tändvätskan vi behövde !
När vi spelar boll enligt vårt patent är vi fantastiska..

Vi var sååå förbannade i halvtid...Att nöja sig med 1-0 var givetvis inte tillräckligt, vi behövde framåt, vi behövde avancera, störa, jobba hårt, passa rätt, näta...näta....näta...!!!

4 minuter in i halvleken presenterar sig Blerim "Papi" Mullici ännu en gång i det gröna himmastället!
Vår hittills enda och ohotade målkung, bryter på egen hand en boll på sista tredjedelen, rundar Möllans målis och 2-0 är inte en saga längre..2-0 är en dokumentär och den sändes live !

Blerim (och laget) ville mera. I den 53:dje slår Papi en läcker frispark från ca. 35-40 meter som med en kirurgs precision landar på Ylbers panna. Ylber är inte direkt känd för att fin-lira utan drar bollen stenhårt i marken och lurar Möllan-målisen med studsen. En boll som letar sig ända upp i klykan.
3-0 och nu gällde det att hålla i..

Möllan har fina chanser, vi har en stolpe (Mazze/Blerim), Felix storspelar, de nödvändiga bytena görs osv. Vi rider ut Möllans offensiv samtidigt som vi anfaller med full kraft när vi kan.

Passningarna sitter, kreativiteten flödar. Inget snack om att det var rätt lag som vann ikväll.
Möllan är ett bra lag som säkert kommer att ställa till med problem i denna jämna serie.

Tack till alla som tog jobbet för laget idag..det gjorde ni bra och vi fick sjunga ännu en gång!
Följ oss på Instagram: husieif_a