Aktivitetsinfo: Vi börjar samlingen med att äta gemensam frukost inne på klubbstugan 11.15
Hur gott är det inte att smacka dit en ny trepoängare då ? Tusen tack till alla goa åskådare som stöttade de gröna kämparna i dagens seriematch !
180421, Husiegårds IP, gräs, 2x45 min, 11-manna, seriematch div.5 Västra.

(assist: Edis Ademi 1)

En grön general, befäl och soldater i en stark symbios på det "gröna schackets spelplan"...
Ren poesi...POESI säger jag !!!

Tredje vinsten på raken för ett taggat Husie-lag. Ett lag i balans och ett lag som vill vinna varenda boll och närkamp!

Borstahusen börjar att pressa oss med höga, långa bollar och gör det dom kan de första 5 minuterna. Vi tar det lungt och spelar runt bollen kontrollerat i backlinjen..bidar vår tid..letar lägen.
I den 7:de minuten nickar Stehn, efter en fin hörna av Jakob, i motståndarnas burgavel.
Tändvätskan på elden..vi såg luckorna i motståndar-försvaret uppenbara sig.

Vi hittar svagheterna i B-husens försvar efter 10 spelade minuter. B-husens backlinje hängde inte med centralt vilket öppnade upp för djupledspassningar x2 av Edis till Ylber som hade 2 st. 50%-iga chanser att näta. Simon K. ständigt närvarande och aggressiv i sitt anfallsspel hade också något fint läge i halvleken.

Detta var en väldigt tuff match rent fysiskt som kunde urartat men som kontrollerades av både ledare, domare och spelare på ett bra och schysst vis. Att spela tufft är ok om man inte gör det med ont uppsåt. Båda lagen gav och tog..på rätt vis!

Vi dominerar halvleken med den lilla parentesen att vi kanske borde spela lite mera boll på mark..
Borstahusens farligaste chans kommer i den 46 minuten i den 1:a halvleken. Ett långskott som Felix lungt och sansat plockar ner som om det vore världens enklaste boll...Vilken kille :)

Vi börjar den 2:a halvleken på bästa möjliga vis: I den 50:de minuten fångar Edis upp en passning på sin högerytter-plats och gör en fantastisk löpning med boll och ett ännu mera fantastiskt inlägg som hamnar på Elias panna, skarv in i målet!!!
Försvarande spelare inklusive målis hade inte en chans mot denna offensiva spjutspets, denna missil avlossad av vår alldeles specielle målskytt..
Vi har ytterligare en kanonchans att utöka i den 61:a minuten då Jakob, efter en hörna, bred-sidar bollen precis utanför målisens vänstra stolpe. I den 78:de har Ylber en stolpe ut efter en slagen hörna i en situation som kunde resulterat i 2-0 om flytet hade funnits där.

Vi håller hög klass halvleken igenom och minimerar verkligen de misstag vi hade i den 1:a på ett riktigt bra vis. I detta potpurri av bra insatser måste 4 spelare nämnas...

4 spelare som arbetade med en nästan militär precision i sitt försvar-arbete.
Från försvar till anfall gick denna gröna tråd ledd av generalen Patrick Pedersen, planens ledare och gigant..vidare till Kevin Ley, detta fantastiska underbefäl som rensade bort alla de farligheterna som uppstod bakom och framför backlinjen gång på gång..
Jakob Freberg..mittfältets kopral idag..Inte många bollar som slogs fel av denna krigare. Han stannade i sin skyttegrav och var beredd att offra liv och lem för en seger..

Sist men inte minst vill jag lyfta fram Lukas Stehn. Denna fotsoldat gör i princip felfria 80 minuter där han fullkomligt dominerar sin vänsterbacksplats, både i luften och med smarta uppspel till sina mittfältskollegor..Grymt jobb grabben !

Är jag stolt över att få tillhöra detta fantastiska lag? Vad tror ni själva :)

Ny match om en dryg vecka och nya utmaningar..Älskar detta!!!!