Herr A
Referat: Husie IF - Borstahusens BK
Husies soldater krigar till sig en ny trea...
2018-04-21 15:48, Herr A
Hur gott är det inte att smacka dit en ny trepoängare då ? Tusen tack till alla goa åskådare som stöttade de gröna kämparna i dagens seriematch !
180421, Husiegårds IP, gräs, 2x45 min, 11-manna, seriematch div.5 Västra.

Elias Olsson  1 mål
(assist: Edis Ademi 1)

En grön general, befäl och soldater i en stark symbios på det "gröna schackets spelplan"...
Tack för lång och trogen tjänst i Husie IF!
2018-04-17 17:08
Husie IF vill tacka Jan"Janne" Björklund för ett fantastiskt jobb som ledare i föreningen under hela 14 år!

Janne började sin tid som ledare i Husie IF 2004 på Bulltofta för våra P97:or i vår 7-8 års turnering och har sedan dess varit trogen klubben. Janne var också en driftig och hjälpsam ledare under alla de roliga minnena från Höllvikenlägret med allt bus, vattenkrig och spökrundor. Han har även tillhört ledarstaben i U17 och även senare i U21. Många timmar blir det under hela 14 år och jag kan garantera att Janne har hittat fler bollar bland träden för Husies räkning än någon annan i klubben. Jag och många med mig tackar dig Janne för din tid I Husie IF och önskar dig lycka till i dina framtida projekt!

Dennis Jansson
Senior/11-manna ansvarig
Husie IF
Ledarträff lör 14/4 Malmö MFF Stadion
2018-04-14 13:33
Tack för en bra ledarträff med god uppslutning och i en härlig atmosfär.
Både givande och nyttigt med en gemensam träff för Husie IF:s ledare, kansli, styrelse och några av våra partners/sponsorer.
Budskap om värderingar, ambitioner och erfarenheter förmedlades.
Min och styrelsens förhoppning är att vi gemensamt skall bidra för att att få ett bra 2018 för spelare, medlemmar, kansli, partners/sponsorer och andra engagerade i Husie IF.
Vill även passa på att rikta ett stort tack till MFF och framför allt till Staffan Tapper för att vi fick förmånen att vistas i era lokaler.
Staffan Tapper visade och berättade med stor inlevelse, humor och kunnande MFF:s historia.
En fantastisk rundvandring om MFF med detaljer som jag varmt rekommenderar för alla intresserade.

Lycka till framöver i era matcher och aktiviteter.

Med vänlig hälsning.
Paul Boklund.
Styrelsens ordförande. 
Herr A
Ett hårt arbete i Teckomatorp (mot Billeberga) betalade sig..
2018-04-12 22:44, Herr A
180412, Teckomatorps IP, konstgräs, 11-manna, 2x45 min, Seriespel div.5 västra.

Jakob Freberg  1 mål
Elias Olsson  1 mål
(assist: Simon Keredzin 1)

Detta var en mycket svårspelad match i ett väldigt blåsigt väder på en väldigt stor konstgräsplan...Men fy fasiken vad bra killarna gjorde det !

Billeberga var det avvaktande laget som skapade en del framåt i form av fasta situationer i första halvlek. 
Husie var det spelförande laget med en enorm motvind mot sig vilket gjorde det svårt att spela boll på mark många gånger. Vi föll ibland lätt in i Billebergas tempo och pressspel där deras långa backar rensade det mesta som vi kom med i anfallsväg.

Vi var bättre sett till hela halvleken men Billeberga hade (trots Simons fina skott på mål i den 10:de) det bästa läget när en av deras anfallare kommer ensam med Felix i den 32:a minuten. 
Felix fotparad-räddar bollen vackert och vi rider ut stormen på ett bra vis. 

Halvleken lämnade dock lite att önska av Husie-spelarna och det var mycket viljan att vinna mera bollar och att framför allt sätta våra chanser jag pratar om.. Det skulle bli ändring på det i 2:dra :)

Vi inleder 2:dra halvlek på ett fantastiskt piggt vis och återigen Simon har ett kanonskott i den 47:de minuten som Billebergas målis på något vis når (?). Skottet och den fina genomlöpningen förtjänade givetvis ett bättre öde.

I den 53:de minuten kommer utdelningen av vårt hårda arbete: Jakob Freberg från 20 meter, pang rätt upp i krysset..Vilket mål !!! 
Jakob som jobbade kopiöst på mittfältet under hela matchen förtjänade detta mål..laget förtjänade detta mål !

Billeberga vaknar till lite efter vårt ledningsmål och satsar helt plötsligt väldigt offensivt. 
I en av deras par tre räder mot vårt mål lyckas dom i den 64:de minuten att komma solo med Felix som boxar(?) bort Billebergasplelarens hårda skott på ett vis som nästan var nonchalant..poetiskt vackert.. 

Felix ger oss andrum och vi vet alla att matchen är en annan match om den räddningen inte hade kommit av vår krigare i buren !

Trötta spelare och några snabba byten senare presenterar sig vår yngste kämpe Elias på nytt. Efter ett jättefint inlägg av Simon från vänster "volley-slår" Elias in bollen från boxen över en intet ont anande Billebergamålvakt. 
Klockan stod på 74 minuter och här visste vi nästan att vi var minst halvvägs..Trean skulle bara hem!

En stor framgångsfaktor idag är och var att spelarna lyfter sig flera nivåer mellan 1:a och andra halvlek och att vi börjar vinna 80, 90 % av alla bollar vi blir av med. Att sedan passningspelet satt som en smäck i andra är en ren träningsprodukt..fattas bara :).
Tack för showen boys, ses nästa vecka..

//P.
Herr A
Energin flödade i det unga Husie-laget idag!
2018-04-11 22:29, Herr A
Ett ungt Husie tog ledningen två gånger i matchen mot Rosengårds FF, en av favoriterna i femman i år..
180411, DM, Rosengårds norra IP, konstgräs, 11-manna, 2x45 min.

Markus Westerlund  2 mål
(assist: Andreas Björk 1)

Med ett bra och disciplinerat spel över hela banan chockade ett ungt och reservbetonat Husie seriekollegan Rosengårds FF i kvällen DM-match..

Killarna var hungriga..riktigt hungriga. 
Aggressivt och bestämt genomför Husie första femton som om det regnade bildligt talat! Jag sticker också ut hakan och påstår även att vi var det bättre laget i 70 av de 93 minuterna som matchen pågick... 

Lagets insats ikväll är inte att förglömma, dock måste två spelare lyftas fram lite extra: Markus Westerlund och Elias Olsson.

Markus gör en fantastisk A-lags debut och inkasserar två mål i kvällens batalj. Första (1-0) på en finfin förlängning över RFFs målis efter ett delikat inlägg av Björk och det andra mano á mano mot RFFs vänsterback där han ensam vinner boll och sedan avslutar kliniskt till en 2-1 ledning. 
Fantastisk insats av killen och ett stort löfte inför framtiden.

Den andra spelaren som ska ha en stor eloge är Elias evighetsmaskinen Olsson..
Vilken motor killen var på mittfältet idag! 
Passningsäker, många gånger ostoppbar och otroligt nyttig i det defensiva arbetet. Elias ådrog sig massor av bevakning vilket medförde massor av fysisk kontakt med RFF-spelarna. Men icke brydde sig grabben om det inte :)

RFFs 1-1 och 2-2 kommer utifrån små men avgörande misstag på mittfält och i backlinjen(fast situation)..saker dom unga spelarna måste slipa på..men det kommer!

Motståndarnas 3-2 då? Ja vad ska man säga..4 minuter innan slutsignalen är vi det offensiva spelförande laget och glömmer bort oss lite i försvarsspelet där vi varit briljanta stora delar av matchen. 
RFF får på en tur-träff och 3-2 är ett faktum.

Vi är ute ur turneringen men med huvudet högt buret efter kvällen insats.
Tack för uppvisningen boys!

//P.
2018-04-11 09:51
 
Nyheter från våra lag
 
Sociala
Våra Partners