Fotboll

Husie IF - GIF Nike 0-2 (0-1)
2020-06-18 22:28
Första halvan av säsongen 2020 avslutades med en träningsmatch mot GIF Nike.

Det blev tyvärr förlust med 0-2 och för andra matchen i rad lämnar vi planen utan att ha gjort mål.
Trots förlusten så fanns det gott om saker att ta med oss framöver. Det fanns även en del som måste bli bättre tills serien sätter igång i augusti.
Till skillnad mot förra helgen så skapade vi idag ett par heta målchanser. Framförallt under den första halvleken då våra forwards hotade i djupled. Tre av dessa är rena frilägen som Nikes duktiga målvakt lyckades avvärja.

På minuskontot sätter vi idag stora delar av vårt passningsspel. Detta satte oss många gånger i svåra situationer där vi snabbt fick ställa om till försvarsspel och det blev många (och långa) maxlöpningar i fel längdriktning av planen.

Även om spelet inte klickade till 100% idag så berömmer vi tjejerna för ett hårt arbete och att man verkligen kämpar i 90 minuter.

Vi gratulerar Nike till segern, idag var ni bättre än oss. Det är alltid spännande och lärorika matcher när vi möts och vi ser redan fram emot nästa gång.

Nu tar Husies damlag ett välförtjänt uppehåll på ca tre veckor.
Vecka 29 startar vi återigen upp träningen för att förbereda oss inför den efterlängtade seriepremiären. En premiär som glädjande nog kommer spelas hemma på Husiegård. Lördagen 8/8 kommer Lunds BK på besök och då gäller det att vi är väl förberedda.