160429, Kirsebergs IP, konstgräs, div.4 sydvästra

Nikola Zivanovic  1 mål

(assist Jesper Lantz)

Ett taggat Malmö City slog det för dagen "otaggade" Husie med hela 7-1.

Finns egentligen inte mycket mera att säga än att hemmalaget var ett bättre spelande lag som gång på gång hittade Husies svagheter denna sena aprilkväll.

Ofta gjordes Citys mål genom kontring/omställning där vi tyvärr inte orkade hänga med i varken löpningar eller inspel.

Om..vi kanske hade spelat lite smartare efter det så viktiga 1-1 målet som Nico/Lantz gör i den 14 min., jobbat oss in i matchen efterhand, fortsatt med det vi är duktiga på, dvs. vårt offensiva och i vanliga fall fantasirika spel..då kanske vi hade klarat en pinne idag..kanske..

Vårt försvar/mittfält bjuder tyvärr in City i matchen gång på gång..och försvaret börjar alltid med lagets anfall..och det är just i anfallet City får stå och mata bollar mot vår backlinje gång på gång i första halvlek.

Vi är i princip alltid 2:a på boll och så här fortsätter det tyvärr matchen igenom.

3-1 i halvtid och 4 man utbytta och in i andra.

Vi hittar trots underläge ett spel i början på andra och försöker litegrann. Emil är en frisk fläkt framåt och har faktiskt en boll inne i den 68:e minuten (som hade betytt det så viktiga 3-2 och kontakt) men blir avblåst tveksamt för offside.

Istället gör City 4-1 i den 75:e och matchen är över.. Målen rinner på och hade inte Matte (Husies bäste spelare idag) i Husiemålet storspelat idag hade slutsiffrorna varit med en nolla efter.

I denna vevan blir också Mike utvisad efter att domaren överreagerat på en normal kommentar som vanligtvis hade passerat obemärkt förbi..Mycket märkligt och detta beslut tas dessutom av en linjedomare..

Bit ihop och börja om..Nästa vecka är en ny vecka och då är det nya förutsättningar som gäller..Att förlora med 7-1 eller att förlora med mindre siffror bör alltid speglas av den kollektiva insatsen vi gör på plan..och idag var den kollektiva insatsen inte bra..