Husie Idrottsförening
Fotboll

Mentalt var vi inte där idag..
2018-09-30 15:31
En riktigt tung förlust för dom gröne idag när teknologerna plockade med sig tre pinnar från Husiegård. 1-2 (0-1) slutar matchen..
180930, Husiegårds IP, gräs, 11-manna, 2x45 min, seriespel div. 5 Västra

Rijad Mehmedovic  1 mål
(assist: Elias 1)

Detta var en viktig match för oss. En match som borde slutat med en vinst och en match som innebar ännu ett steg mot en säker kvalplats till fyran..

Sanningen blev en annan....

Vi startar matchen jättebra och vi borde kanske gjort mål redan i den 2:a minuten men tyvärr går Kens nick strax utanför den vänstra stolpen..
Istället får ett starkt kollektiv, nämligen Teknologerna, med sig en straff i den 7:de minuten som säkert placerades i maskorna bakom Calle.
Här kom den första mentala kollapsen i matchen. En kollaps som tar oss hela 23 minuter att reparera.

Först i slutet på den 1:a halvleken hittar vi tillbaka till något som liknar det grundspel vi vill spela. Teknologerna spelar tufft och stör oss konstant i uppspelen men vi går tyvärr i deras fällor och spelar överlag en fotboll som är väldigt svårläst för oss själva. Teknologerna jobbar metodiskt uppifrån och ner och får oss tyvärr dit dom vill.

Killarna pratar under halvtidsvilan om att vi måste lyfta oss på flera plan.
Inte bara spelmässigt utan givetvis mentalt också. Att undvika tjafs med domare och motspelare i var och varenda situation som går emot en är inte ett framgångsrecept nu och kommer aldrig att vara.
Att rannsaka sig själv som spelare och att underkasta sig kollektivet för att nå det gemensamma målet är vad detta spelet handlar om till syvende sist.

Receptet verkar fungera till en början i andra. Redan i 47:de minuten volley-bombar Rijad in 1-1 inifrån straffområdets zon och efter en tilltrasslad sekvens där Elias fick assisten. Glädje i laget och en tro på kollektivet och vinsten igen..
Teknologerna överraskar oss i den 52:dra minuten då de rinner igenom vår högerkant och tämligen enkelt nickar in 1-2 på bortre.

Vi har väldigt väldigt svårt att komma upp i en nivå där vi borde ligga under matchen och vi måste ge motståndarna att dom gör det bra!
Den andra mentala kollapsen kommer då Elias åker på en utvisning i den 74:de.
Rätt eller fel? ingen aning. Domaren dömde det han tror att han såg och det måste vi acceptera.
Även om vi är laget som trycker på framåt med 10 man, trots att vi kastar in friskt blod i våra offensiva positioner och trots att tillägget är hela 4 minuter reder vi inte ut poängen idag..

Idag är det vi själva som är vår egen värsta motståndare..Ni vet vad jag pratar om.
Frågan är bara om vi vill vara det i nästa (sista seriematchen) match också eller om vi vill höja oss rejält inför kvalet?
Hoppet lever fortfarande och vi löser det inte en och en. Tillsammans på plan och tillsammans mentalt..Inget annat än det !