SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Linero IF
1 - 3
Husie IF
Linero IF1 - 3Husie IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 25 maj, 19:00
Plats:Linero IP
Tävling:
Matchnummer: 130154045
Samling:17:00, Husiegård IP
Aktivitetsinfo: Ni som ska köra direkt till Linero IP ska vara där senast 17.45. Skriv på kommentar så vi vet vilka som åker dit direkt!
En kung visade vägen till seger...
2018-05-25 21:30
Från ax till limpa....det är gott att vara grön igen :)
180525, Linero IP, seriematch div.5 västra, konstgräs, 11-manna, 2x45 min.

Ken Hansson  2 mål
Ylber Ferati  1 mål
(assist Edis 1, Rijad 1)

I det gamla Egypten kallades de forntida kungarna för Faraoner..den 25 maj 2018, en ljum sommarkväll kallas kungen på Linero IP för Ken Hansson..
Varför Farao (!) tänker den oinvigde läsaren genast? 
Om vi går ca. en vecka tillbaka i tiden vågar jag nog påstå att vi i staben, inklusive Ken själv, var redo att packetera och balsamera Ken inför den sista vilan..åtminstone kändes det så då Kens skador hade satt stopp för honom ett par veckor i rad..säsongen var för Kens del, onekligen i fara! 
Ken bevisade dock ikväll att det finns liv även efter döden och likt en fågel Fenix reste han sig ur askan  och visade sina lagkamrater i Husie hur en pyramid ska byggas...

Husie startar med ett bländande kombinationsspel på nästan alla positioner i början på matchen. Detta propagandaspel resulterar i massor av chanser som kunde, skulle och borde varit mål men den sista hundradelen är inte där...

Linero åker på ett rött kort för snack i den 25 minuten då en Linero-spelare och Joel hamnat i en duell på mittfältet och där Linero-spelaren drog det kortaste strået. Kortet är domarens bedömning och domaren står väldigt nära situationen..inget mera att tillägga kring den saken...!

Om vi ska beskriva en dålig Husie-period i matchen så var det den perioden som följde efter utvisningen på Linero-spelaren och fram till pausvilan. 
Vi spelar sådär men får ändå utdelning i den 31 minuten då en offensiv Edis läckert serverar ett bra slaget inlägg till en bra placerad Ken som rutinerat sätter den i Lineros burgavel med pannan. 
Ett underbart mål men just här och då blev vi lite mätta och nöjda. 
Fat and happy hade Jänkarna sagt..

Efter målet kändes som att vi spelade med en man mindre trots att vi var i numerärt överläge. 
Linero vågade framåt och blev giftigare och giftigare i sina offensiva räder. 3-4 gånger lyckades motståndarna komma igenom på vår vänsterkant vilket till slut utmynnade i ett inlägg som en olycklig (annars en av de tongivande Husie-spelarna i denna match) Kevin, stöter in i eget mål. 1-1 och vi började klia oss lite på hjässan..

En "liten hårtork" i halvtid var nödvändig...och den tog spelarna på rätt vis...

Vi hittar vår rytm i spelet igen och en för dagen strålande Rijad slår en hård passning mot Ken. Passningen touchar en Linero-spelare och utmynnar till en smör-pass av klass som Ken Hansson fångar upp och penetrerar in bakom en chanslös Linero-målis. Ett förlösande mål när det behövdes som bäst och det var vår egen Farao som levererade..

Linero-tränaren tar ett för mig märkligt beslut i mitten på 2.dra när han plockar ut en av sina absolut bästa spelare, den dominante mittfältaren nr. 21. Efter detta byte rasade mycket av Lineros mittfältsspel ihop och det så viktiga snacket (i motståndarlaget) på mittplan tystnade!

Linero ger sig inte och kämpar tappert med sina 10 men vi vill mera. 
Efter en Husie-hörna i den 61:a minuten dimper bollen till slut ner hos en inbytt och väldigt mål-hungrig Ylber, som vänder, vrider och bombar in vårt 3:dje mål i krysset, genom en liten lucka där Lineros målis inte hinner täcka..Ett fint tekniskt nummer och ett bra förarbete av bla.Yacce.

Var vi bättre än Linero idag? Ja, tveklöst!  
Att Linero gör en ok match med 10 man är bara att applådera men vi kan aldrig sudda bort att Ken hade bud på minst 4-5 baljor till, att Tomas, Salle och Rijad var planens mittfältsgiganter, att Patte (LK) fick utgå tidigt i den 1:a pga skada och att vår talangfulle 15-åring Elias motade det mesta i central anfallsväg som Linero försökte sig på osv, osv....

Vi är ett topplag i denna serie och ska ligga där vi ligger. Det var tufft för motståndarna idag. Se bara på vår förra match där vi spelade med 10 man i 60 minuter..det krävs nerver, vilja och lite tur för att hänga med kan man lugnt påstå. 
Men vi vann idag för att vi spelade bra och kontrollerat större delen av matchen och det var en väldigt viktig trepoängare vi tog för att hänga med i tabelltoppen.

Nästa vecka blir tuff med två matcher i serien (onsdag och fredag) och det kommer att bli väldigt spännande drabbningar. 
Vi har gett oss tusan på att vi ska plocka dom 6 poängen med och laget är inställda på uppgiften..Kan man ha roligare för tillfället ?

//P.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/10 14:00
2 - 2  
Lör 17/10 14:00
1 - 0  
Lör 10/10 14:00
2 - 1  
Ons 7/10 19:00
4 - 1  
Lör 3/10 13:00
3 - 2  
Lör 26/9 13:00
0 - 1  
 
 
Facebook/Instagram
Huvudsponsor
Sponsorer