SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husie Idrottsförening
Fotboll

Välkomna till Husie IF Herr A
 
 
Välkomna till Husie IF herrar A!
 
Vi söker dig med rätt inställning både på och utanför fotbollsplanen.
 
Är du intresserad av att provträna med oss?
 
Kontakta huvudtränare Daniel Parera 076-037 83 14
 
Vintertid tränar vi på Husiegård IP Konstgräset (Husievägen 73).
Vi tränar måndagar och onsdagar kl. 20:00-21:30 med start den 13/11.
 
Vår - sommar och långt in på hösten har vi förmånen att träna på naturgräs på vår huvudarenan.
 
 
Välkomna till Husie IF ledarstaben herrar A Daniel - Max & Peter
 
 
Vi hälsar vår nya ledartrio välkomna till Husie IF herrar A.
2023-11-17 14:17
Fr v. lagledare Peter Lindsjö, huvudtränare Daniel Parera och assisterande tränare Max Fuxberg.
 
Peter Maurer, ordförande Husie IF:
"Det var en väldigt nervös avslutning på säsongen där vi vann kvalet för att stanna kvar i div fem. Nu vill vi börja bygga långsiktigt med satsning på våra egna talanger för att klättra i seriesystemet. Med ledarstaben för herrlaget på plats kan nu arbetet påbörjas, och jag har en mycket bra känsla inför framtiden."
 
Daniel Parera, ny huvudtränare:
"Jag ser fram emot den nya säsongen. Känslan är bra och jag gläds åt klubbens uttalade satsning på egna talanger och vi har mycket planerat för att stärka sammanhållningen från seniorlaget och ned till de äldsta pojklagen. Klubbens vision med "gröna stigen" tror jag mycket på. Och jag ser såklart fram emot att jobba med en så duktig ledarstab"
 
Välkomna till Husie IF!
 
För mer info och om ni vill komma i kontakt med vår ledarstab:
 
Provträna med oss!
2022-11-15 14:29
Välkomna till Husie IF herrar A!
 
Vintertid tränar vi på Husiegård IP Konstgräset (Husievägen 73).
 
Vår - sommar och långt in på hösten har vi förmånen att träna på naturgräs på vår huvudarenan.
 
Vill du provträna med oss - maila eller ring Husie IF sportchef Ken Hansson 0708-170383 kenhansson@husieif.com
 
Vi tränar måndagar och onsdagar kl. 20.00-21.30.
 
Välkomna till Husie IF!
Flera spelare väljer den gröna tröjan även till nästa säsong
2020-11-21 22:05
Ett flertal spelare har valt att stanna även nästa säsong för spel i division 4. De som har valt att stanna är Patrick "Patte" Pedersen, Kevin Lay, Rijad Mehmedovic, Mattias Lindell, Gustaf "Gurra" Magnusson, Simon "Simme" Keredzin, Salm "Salle" Mohammed och Andreas "Björken" Björk. Oscar Jägare och Isak Adjai Mensah som har varit hos oss på lån från division 3 lag har valt att fortsätta. 

Tyvärr är det en del spelare som väljer att lämna och vi önskar dem lycka till. Det har gjort att den nya sportchefen Blerim Mulici har haft fullt upp med jakten efter nya spelare, vilket han har gjort ett fantastiskt jobb med. Ett flertal nya spelare har nu valt att ansluta till klubben vilket ser ut att bli en tuff säsong då det finns många starka lag i gruppen. Förstärkning finns på alla håll och kanter. Utförligare presentation av spelarna med bild i den gröna tröjan kommer inom kort.
Herrarna spelar i division 4 nästa säsong
2020-10-24 16:15
Efter en lång och kämpig match lyckades Oscar Jägare och laget slå ner spiken i kistan vid 93:e minuten när Oscar från nästan halva plan sköt in 2-2 när målvakten var långt utanför sitt straffområde. Med 1-0 hemma spelar nu herrarna i division 4 nästa säsong. Stort grattis till herrarna, staben och föreningen. Vänta är över
Slaget om täppan – bortamatchen mot FC Bellevue
2020-09-03 15:59

  

Hela laget var redan på tår kvällen innan då framgick det att det inte skulle finnas tillgång till omklädningsrummen hos bortalaget. Efter mycket huvudbry tog staben ett snabbt beslut och hade samlingen/genomgången på hemmaplan. Många som rusade från skola/jobb till samlingen i hopp om att komma i tid för att kunna få några minuters uppvärmning före match. Några snabba rusher och rulla runt bollen lite kom matchen igång i tid.


Vi kom in till planen väl medvetna om att detta skulle vara ett av det tyngsta motstånden i serien. Det kände vi redan 4:e minuten när hemmalaget efter ett djupledspass mellan vår mittback och högerback sköt in första målet. Trots att vi fick luften slagen ur oss fortsatte killarna att kämpa och rullade runt bollen. Det fanns många chanser åt båda håll och hemmalaget visade att de kunde spela boll precis som tidigare när vi mötte dem på hemmaplan ett halvår tidigare.


Genom hög press lyckades Blerim Mulici i 26:e minuten vinna duellen mot deras mittback och placera in bollen i bortre hörnet för kvittering. Lagen fortsatte att pressa åt båda hållen men nu verkade hemmalaget inse att Husie inte tänkte släppa serieledningen till någon.


Efter halvlek fick grabbarna ett ryck. De tänkte inte vika sig för någon men det började göra för ont i ljumsken på vår mittfältare Salm ”Salle” Mohamed som hade känningar redan efter 15 minuter spel. Rocco Tadic som redan värmt upp sen innan halvlek var varm, redo och klar för strid. Bytet kom vid 69:e minuten och 3 minuter senare kunde han placera in ledningsmålet efter en fin krossboll av Labinot ”Labbe” Dreshaj från vänsterkanten på offensiv planhalva och nedtagning med bröstet.


I 81 minuten tilldelas Husie en straff efter att Bellevues målvakt gick grovt in mot vår anfallare Labbe som därefter låg på marken. Smällen kunde ha resulterat mycket illa och en del tyckte här att det röda kortet skulle ha kommit fram men målvakten klarade sig med ett gult och fick fortsätta spela. Blerim kunde sedan slå in 3-1 efter att målvakten kastade sig tidigt.


I 85:e minuten tilldelas Bellevue en frispark som deras spelare själv protesterade emot för att han fortfarande hade boll vilket resulterade i att han tilldelades ett gult kort. Efter fortsatta protester och eventuellt vad man bara kan spekulera i var en svordom drog domaren upp ytterligare ett gult och det röda var ett faktum. Bellevue avslutade de sista minuterna med en man mindre på plan.

Med underläge kände hemmalaget att de var tvingade till att öka offensiven och dra upp hela laget vilket gjorde att Husie fick hålla defensiva linjen extra hårt. Här visade Husie verkligen laganda och tog varje strid tillsammans. Detta öppnade upp chansen för omställning. Genom långpass från kaptenen Patrik ”Patte” Pedersen till vår högerytter Simon ”Simme” Keredzin gav det en stor yta på hemmalagets vänsterkant. Enkelt pass mot mitten och resultat 4-1 till Husie gjord av Oscar Jägare var klart. Detta blev även slutresultatet.


I Sydsvenskans artikel skrevs det ” I toppmötet mellan FC Bellevue och Husie IF möttes två hungriga lag, men hungrigast var bortalaget. Husie gick ut på plan och spelade en nästintill felfri fotboll, och vann rättvist.” Ni som har sydsvenskan premium kan läsa hela artikeln och kommentarerna från assisterande coachen om ni följer länken https://www.sydsvenskan.se/2020-09-02/husie-if-tog-tre-valfortjanta-poang

Med det som går att läsa kan man inte mer än instämma med artikeln. Killarna gav allt och ställde upp för varandra både på plan som på bänk och det var riktigt härligt att se. Det är det fotbollen handlar om. Gemenskap och sammanhållning i både vått och torrt.

Personligen vill jag utdela ett stort tack till alla som deltagit till att göra denna kväll minnesvärd. Nu på söndag väntar ännu en om inte viktigare match hemma mot Uppåkra som, med en match mindre spelat, har hela 9 poäng och 12-0 i mål de senaste två matcherna varav en av dem var mot Linero där de vann 6-0 ett lag som vi kryssat mot på hemmaplan.

 

Blerim Mulici 26min, 81min (straff)

Rocco Tadic 72min (assist Labinot Dreshaj)

Oscar Jägare 89min (assist Simon Keredzin)Roberto Allende

Lagledare Husie IF Herr 
Facebook/Instagram
Klädpartner
Partners