""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husie Idrottsförening
Fotboll

Bli medlem i Husie Idrottsförening
Bli stödmedlem
Vi söker just DIG!
2023-02-01 09:07

 

Inför årsmötet som är inplanerat till den 21 mars 2023. Behöver styrelsen och valberedningen stärkas upp med nya representanter inför kommande period.

 

Är du vår nya representant som tillsammans med övriga styrelseledamöter och valberedning vill engagera dig och vara en del av Husie IF:s gemenskap. 

 

Husie IF arbetar utifrån Husie IF:s Gröna stigen, ett vägledningsdokument för hur Husie IF bedriver sin fotbollsverksamhet.

 

Har du själv inte möjlighet men kanske har någon du kan rekommendera, kontakta:

 

Thomas Wagner 0708-498883 ; thomaspatrikwagner@gmail.com

Fisnik Zuta        0709-990702   ; zutafisnik@hotmail.com

 

Med vänliga hälsningar

Thomas Wagner
Valberedningens ordförande

Den 1 april startar vi upp en ny fotbollsskola!
2023-01-31 11:17

Idag har vi en fotbollsskola för barn födda 2017-2018.

 

Fr o m den 1 april startar vi upp en ny fotbollsskola för barn födda 2018-2019.

 

Finns det barn födda 2017/2018 som redan i dag vill börja träna med oss.

 

Anmäl er här!

 

Välkomna!

 

Har ni frågor maila sannemaurer@husieif.com

eller ring 040-495570

 

 

 

MM för våra damer lördag 28/1 kl 13.00!
2023-01-27 15:51
Foto: Mats Borg
I helgen väntar trots vinterkylan ett stekhett derby mellan våra damer och Kvarnby IK.
Det är första matchen i Malmömästerskapen, truppen är riktigt taggad på att redan få spela tävlingsmatch.
Kom till Husiegård konstgräs kl 13 på lördag och heja fram våra damer till vinst i derbyt!!
 
Första träningsmatchen avklarad för våra herrar.
2023-01-26 13:25
Straff 1-0 Husie IF Ken Hansson

Träningsmatch mot BK Flagg spelades hemma på konstgräset 25/1.

Slutade med vinst till Husie IF 3-2, bra start!

 

Lycka till framöver!

Skånesport tog ett snack med tränaren Rizwan Elahi.
2023-01-25 10:29
Intervju med Skånesport.

Husie IF gör en långsiktigt satsning på damfotbollen där laget i år kommer att spela i division 3. Skånesport tog ett snack med tränaren Rizwan Elahi.

 

Hur har damfotbollen mått de senaste åren i Husie IF?
– Husie IF har varit en av de bättre klubbarna i Malmös damfotboll innan den lades ned. Därefter har strukturen och organisationen tappats bort. Föregående år hade klubben inte ett helt A-lag, det var ett F-17 och ett A-lag som blandades varje helg och spelade match. Så vi har ett stort arbete framför oss – behöver sätta strukturer och bygga en organisation som långsiktigt kommer skapa en välmående dam verksamhet.

Om vi gör en jämförelse med Husie och andra damlag i Skåne, vad anser du själv kommer att vara det största skillnaden?
– Alla lag har en egen identitet som särskiljer dem och kämpar på ett fint sätt. Har dock inte så mycket koll på hur andra lag arbetar. Det hade varit intressant med mer utbyte av idéer lokalt mellan klubbarna. Har trots allt ett gemensamt mål. Jag och mitt ledarteam är överens om att gräsrötterna har mycket outnyttjad potential. Det är
den potentialen vi vill skaka fram. Vi är ett ungt lag, våra äldsta spelare, som får bära titeln ”erfarna”, har precis tagit körkort och resterande har precis börjat övningsköra. Vill se fotbollen i sin helhet, det är många olika delar som tillsammans bildar fotbollens helhet. Våra unga tjejer vill lära sig helheten för att kunna skapa långsiktiga karriärer inom fotbollen. Idag innehåller fotbollen nästan alla yrken, från styrelse, marknadsföring, ekonomi, sjukvård till agentur, scouting och annat management. Ska redan nu börja lära oss helheten för att fler tjejer långsiktigt ska ta plats i en mansdominerad bransch. Våra spelare har inte bara en hög ambitionsnivå för sin fotboll, de vill också göra skillnad för andra. Därför har vi planerat olika sociala projekt – vi kommer bland annat samla in pengar till någon fond på en hemmamatch – besöka ensamma äldre i närområdet och bjuda in dem till våra matcher – besöka våra yngre åldersgrupper i Husie IF allt för att bygga broar mellan generationer. Vi tänker utveckling som fotbollsspelare och utveckling som människa.

Hur ser era träningsförhållanden ut när det kommer till tillgång på konstgräs, tider, gym och så vidare?
– Vi har bra förutsättningar. Två träningar i veckan på konstgräs och tillgång till en tredje tid vid behov. Utrymme för att kunna köra fys inomhus. I april flyttar vi ut till vår gräsplan som är en av de finaste i Malmö, så vi har inget att klaga på. Dagverksamheten i Husie IF har stora möjligheter att utvecklas.

Vad händer under de närmaste månaderna?
– Det är elva veckor till seriepremiär. Just nu har vi två lediga veckor som ännu inte planerats. Det är mycket fysik, taktik och mental träning. Utöver det håller på att börja planera våra events.

Har ni planerat med träningsmatcher?
– Vi ska spela MM, DM, Nils Holgerssons cup och utöver det håller vi på att planera två träningsmatcher till. Under helgen har vi träningsspelat mot ett duktigt Hyllie IK.

Blir det något träningsläger i år?
– Ambitionen är att vi ska boka in ett träningsläger i slutet av mars. Det blir förmodligen lokalt inom Sverige eller eventuellt Danmark.

Har ni redan nu pratat om målsättningen?
– Trodde att vi skulle spela div4 fram tills fredagen den 13/1. Det kom som en positiv överraskning när vi såg att det är div3 som gäller, en fantastisk utmaning för vår unga trupp. Tjejerna är taggade och redo att jobba ännu hårdare. Målsättningen tidigare har varit att vinna div4, det var en realistisk målsättning. Nu när vi ska spela div3 vill ha en ny diskussion innan vi bestämmer oss för vad vi satsar mot. Helt klart är att vi ska utvecklas på flera fronter. I MM vill vi spela semifinal, gå vidare ur gruppen i DM. Individuellt har spelarna sina egna mål som de har satt upp, tanken är också att tjejerna ska lära sig att bli sina egna tränare – kunna sköta sina individuella träningar samt organisera strategier för att uppnå sina mål. Ett annat mål är att vill vi lära oss att njuta av vår passion till fotbollen i gemenskap. I ung ålder kan det hända att fotbollen ibland relateras till stress, press och rädslor att misslyckas eller bli förlöjligad.

Hur ser ledarstaben ut?
– Utöver mig så har vi Bilal Ahmad och Michael Lion som tränare och Fredrik Räftegård som assistent. Just nu söker vi kvinnliga kollegor bla som lagledare. Vår nuvarande lagledare, Malin Lindahl slutar i slutet av januari. Är på jakt efter två eller tre spelare som kan tillföra spets eller rutin i laget. Man kan höra av sig till oss via Instagram eller via mejl på dam@husieif.com

Avslutningsvis, vilka förväntningar och förhoppningar har du på er säsong 2023?
– Spelarna har visat en hög ambitionsnivå i sina formulerade mål och vid våra individuella samtal. Detta har givetvis skapat förväntningar hos oss i ledarstaben. Vet att dessa tjejer har enorm potential. Förhoppningen är att spelarna hittar samma nivå av motivation och orkar köra på i mot och medgång. Jag och mina kollegor njuter
verkligen av att arbeta tillsammans med vårt lag.

Något övrigt du vill tillägga?
– Vill rikta ett stort tack till styrelsen i Husie IF och alla andra eldsjälar runtomkring vårt lag. Känner ett oerhört stöd från er alla.

Bli stödmedlem
Bli stödmedlem 2023
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
Dam, 13/01 10:29 
Dam, 11/01 13:03 
Dam, 10/01 14:29 
P 09, 13/12 19:01 
P 010, 13/12 18:49 
 
Facebook/Instagram
Klädpartner
Partners