Kvällens MM-batalj mot City slutade med en knapp förlust med 3-2
170222, Kirsebergs IP, konstgräs, 2x45 min, 11-manna, MM

Blerim Mullici  1 mål
Ken Hansson  1 mål

Även om Husie förlorar kvällens MM-match med 3-2 (3-2) mot ett "stjärntungt" City  som säkert kommer att vara ett av topplagen i 4:an i år visar vi oerhört mycket vilja och innovation i både 1:a och andra halvlek.

Det började däremot tungt.. Redan i den 2:dra minuten agerar vi väldigt passivt i vårt försvarsarbete efter ett vänsterinlägg som hittar en helt sopren City-spelare som bara kan smeka in bollen med pannan. Inte bra och rent för tidigt baklängesmål givetvis !

Vi ger oss dock inte och med revansch i sikte skapar vi via Joel/Blerim en stekhet målchans som styrs ut av målvakten rätt i gapet på Ken som gör det han kan bäst, nämligen mål !

1-2 till Husie kommer i den 22:a minuten då Blerim snappar upp bollen 10 meter in på motståndarnas vänstra planhalva och drar bollen över målvakten från en sisådär 35-40 meters avstånd..Vackert är bara förnamnet även om den starka vinden hjälpte till litegrann :)

Efter denna riktigt bra perioden i 1:a tappar vi lite fokus och begår 2 riktigt orutinerade försvarstabbar inom loppet av dom sista 9 minuterna på 1:a. City hinner göra både 2-2 och 3-2 innan domaren blåste till halvtidsvila.

I andra tvingas vi göra 4 byten, bla. på vårt centrala mittfält.
Husie stod ändå bra upp trots flera av Citys försök till instick, inlägg och avslut på mål.
Skulle vilja påstå att det luktade mera 3-3 än 4-2 till City i slutet på andra.

I den 87:e minuten har vi en bra chans där Emil drar sin back och Leo har ett giftigt skott som tyvärr hamnar i målvaktens gap och i den 89:e är Viktor (via Rijad) nära att skjuta in 3-3 från 5 meters avstånd men målvakten styr bollen vidare med fingertopparna förbi ett för stunden oorganiserat Cityförsvar.

Vi spelade bra ikväll men har givetvis mycket kvar att jobba med. Samtidigt satt många detaljer rätt, speciellt i vårt anfallsspel..det tar vi med oss !

Att vi dessutom fick igång både Kelly (60 min) , Blerim (40 min) och Ken (70 min) var inte fy skam det heller. Många som inte är redo för 90 ännu då laget haft för lite matcher hittills men det kommer..